xcounter
#

"Супер ППО" російських кораблів, МіГ-29 у таємничому камуфляжі та рідкісний зразок протикорабельної ракети: події тижня війни від Defense Express

100960
"Супер ППО" російських кораблів, МіГ-29 у таємничому камуфляжі та рідкісний зразок протикорабельної ракети: події тижня війни від Defense Express

Як рашисти захищають свої кораблі від Bayraktar TB2, українські фахівці здобули рідкісний зразок протикорабельної ракети, "Привид Києва" перейшов на МіГ-29 у таємничому камуфляжі – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня війни з рашистськими окупаційними військами

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

За відсутності захисту від Bayraktar

Через те що кораблі Чорноморському флоту РФ мають вкрай обмежені протиповітряні засоби, командування рашиським флотом пішло на встановлення на кораблях сухопутних зенітних ракетних комплексів.

Читайте також: Коли ЗСУ нарешті отримають САУ від одного з найбільших виробників та експортерів зброї у світі

Про це говорить фото з патрульним кораблем проекта 22160, яке було зроблено у бухті окупованого Севастополя та опубліковане журналістом Олександром Коваленко більш відомого як zloy_odessit. На вертолітному майданчику корабля можливо роздивитися сухопутний ЗРК "Тор". Деталі – у матеріалі Defense Express.

Українські фахівці здобули рідкісний зразок протикорабельної ракети

МВС України на своїй сторінці у Facebook розповіло, що фахівці ДСНС в Миколаївській області сьогодні вилучили залишки протикорабельної ракети рашистів, знайдені в полях.

Фахівці-піротехніки готують до завантаження здобутий елемент рашистської ПКР, фото – прес-служба ДСНС
Фахівці-піротехніки готують до завантаження здобутий елемент рашистської ПКР, фото – прес-служба ДСНС

Відзначається, що піротехніки Миколаївщини "з таким боєприпасом працювали вперше". Але тут важливішим є інший момент – вперше наші фахівці здобули зразок протикорабельної ракети рашистів у настільки "комплектному" вигляді, який можна використати для подальшого вивчення. Більше деталей – у нашому матеріалі.

Лицемірство як воно є

Коли США та Великобританія оголосили про передачу HIMARS та M270, у Берліні теж поспішили повідомити про передачу Mars II - локалізованої версії M270.

Але про те, що від Німеччини не варто очікувати швидкого постачання важкого озброєння відомо вже давно і на величезній кількості прикладів. І кожного разу знаходиться якась причина, яка гальмує чи взагалі стопорить процес. Наприклад, можливо пообіцяти зенітного ракетний комплекс, якого ще немає, або поставити строк навчання САУ PzH 2000 у 40 днів, коли американську M109 українські бійці опанували за тиждень.

Mars II - М270 Бундесвера
Mars II - М270 Бундесвера

А щодо Mars II, то за інформацією німецького Business Insider, передати ці системи немає можливості через те, що їхнє програмне забезпечення не може використовувати високоточні снаряди. А для того, щоб це виправити знадобляться "місяці".

"Привид Києва" перейшов на МіГ-29 у таємничому камуфляжі

Увідкритому доступі, зокрема на twitter-профілі Ukrainian Weapons Tracker, з’явилось відео таємничого змісту. На цьому відео зображено винищувач МіГ-29 з повним бойовим навантаженням у дві ракети Р-27 та чотири ракети Р-73.

Винищувач МіГ-29 Повітряних Сил ЗСУ, фото ілюстративне
Винищувач МіГ-29 Повітряних Сил ЗСУ, фото ілюстративне

Цей літак відзнято так, щоб не було видно його тактичний номер. Камуфляж ззовні схожий на ліврею пілотажної групи "Українські Соколи", що уже стали історією. Але далі є свої нюанси. Про них – у нашому матеріалі.

Збройний скандал у ЄС

Вперше за багато років на європейському збройному ринку розгортається масштабний скандал. Розмір питання - 490 млн євро та репутація цілого консорціуму компаній Airbus, Leonardo та Fokker - NH Industries.

NH90NFH збройних сил Норвегії
NH90NFH збройних сил Норвегії

Справа в тому, що міноборони Норвегії вчора, 10 червня, публічно оголосило про відмову від вертольотів NH90, намір повністю повернути їх виробнику та витребувати з нього колосальну компенсацію, бо за весь час їх експлуатації так і не була досягнута запланована операційна готовність. Деталі цього збройного скандалу – у нашому матеріалі.

Читайте також: Як швидко закінчаться 155-мм снаряди до гаубиць M777, які ЗСУ отримали від США