xcounter
#

Як і прогнозувалось: в Берліні офіційно оголосили строки передачі ЗРК IRIS-T для ЗСУ

71776
 IRIS-T SLM
IRIS-T SLM

Передати неіснуючі зенітні ракетні комплекси IRIS-T, виготовлення яких займе місяці - нова реальність від уряду Німеччини

Чергова "передача озброєння від Німеччини" продемонструвала кардинальну розбіжність між словами та реальними діями. Після історій з БМП Marder, танками Leopard 1A5, зенітними самохідними установками Gepard та САУ PzH 2000, справа дійшла до ЗРК IRIS-T, передачу якого анонсував канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Через півдня після його заяви під час засідання у Бундестазі, в уряді Німеччини уточнили, що мова йде про нові комплекси, які ще потрібно виготовити. Про це заявила німецька міністерка іноземних справ Анналена Бербок, уточнивши, що на це підуть "місяці", передає Welt.

Читайте також: Доба без "Калібрів", "Іскандерів" і Х-101: красномовний "мінімум" крилатих ракет у Чорному морі
IRIS-T SLM
IRIS-T SLM

Таким чином прогноз Defense Express щодо реальних розбіжностей між словами Шольца і діями може бути значно більшим, ніж оперативна потреба ЗСУ у засобах протиповітряної оборони.

Також німецьке видання уточнило, що за доступною у владних коридорах інформацією мова йде про IRIS-T SLM, який має дальність до 40 км та 20 км за висотою. Саме цей комплекс зараз виготовляється для Єгипту. Важливо, що в ньому використовується перероблена ракета на основі IRIS-T.

IRIS-T SLM
ЗРК IRIS-T SLM у повному складі

На думку Defense Express щодо темпів виготовлення ЗРК IRIS-T SLM, то про строки у "місяці" можливо говорити лише для виготовлення першого комплексу. Тобто для постачання мінімально необхідної кількості підуть вже "роки".

Читайте також: Бельгія не зможе передати Україні САУ M109 через жадібність місцевих зброярів