xcounter
#

Коли ЗСУ нарешті отримають САУ від одного з найбільших виробників та експортерів зброї у світі

32080
PzH 2000
PzH 2000

Зовсім скоро Німеччина має відправити Україні САУ PzH 2000 зі свого "кошику обіцянок"

Попри те, що Німеччина є одним з найбільших виробників та експортерів озброєння у світі, станом на сьогодні, на четвертий місяць з початку повномасштабної війни України з російськими окупаційними військами, ЗСУ не отримали від Німеччини жодної одиниці важкої техніки – артилерії, БМП чи танків.

PzH 2000
PzH 2000

Про це в інтерв’ю видання "НВ" заявив посол України в Німеччині Андрій Мельник. "Німеччина направила цілу низку зразків зброї, починаючи з перших тижнів війни, теж після нашого політичного тиску. Але досі йдеться про легке озброєння, – зауважує він. – Жодної важкої зброї не було куплено і поставлено".

Читайте також: На який контрбатарейний радар від Німеччини може розраховувати ЗСУ та на що він здатний
Marder зенітний танк
Зенітний танк Marder

Загалом Мельник вкотре підтверджує – Німеччина багато обіцяє, але виконувати свої обіцянки не поспішає. Водночас він зауважує, що перші одиниці важкої зброї ЗСУ мають отримати від Німеччини вже 22 червня – йдеться про сім самохідних гаубиць PzH 2000, а також зенітні системи Gepard (15 одиниць мають бути доставлені до кінця липня, ще 15 – до кінця серпня).

Mars II - М270 Бундесвера
Mars II - М270 Бундесвера

Фактично, до кінця цього місяця ми побачимо, чи спроможна Німеччина виконати хоч одну зі своїх обіцянок – з урахуванням того, що ця країна знайшла причину не передавати навіть чотири далекобійні ракетні системи M270

.

Читайте також: Німеччина надасть Україні ЗРК IRIS-T: що це за зброя та коли можливо очікувати