xcounter
#

Лицемірство як воно є: у Німеччини знайшли причину не передавати далекобійні ракетні системи М270 Україні

Mars II​ - М270 Бундесвера
Mars II​ - М270 Бундесвера
127670

Після розмов про передачу Mars II від Німеччини, у Берліні заговорили що до неї немає програмного забезпечення

Коли США та Великобританія оголосили про передачу HIMARS та M270, у Берліні теж поспішили повідомити про передачу Mars II - локалізованої версії M270.

Але про те, що від Німеччини не варто очікувати швидкого постачання важкого озброєння відомо вже давно і на величезній кількості прикладів. І кожного разу знаходиться якась причина, яка гальмує чи взагалі стопорить процес. Наприклад, можливо пообіцяти зенітного ракетний комплекс, якого ще немає, або поставити строк навчання САУ PzH 2000 у 40 днів, коли американську M109 українські бійці опанували за тиждень.

Читайте також: Польща продає Україні понад 50 далекобійних 155-мм САУ Krab - контракт підписано

Mars II

А щодо Mars II, то за інформацією німецького Business Insider, передати ці системи немає можливості через те, що їхнє програмне забезпечення не може використовувати високоточні снаряди. А для того, щоб це виправити знадобляться "місяці".

Також, виявилось, що попри "паперову" кількість Mars II у Бундесвері на рівні 40 одиниць, лише половина з них у боєготовому стані. Тому передача навіть 4 систем, нібито, завдасть шкоду обороноздатності країни.

Mars II

З боку Defense Express зазначимо, що така причина доволі дивна. По-перше документально відомо про проведення робіт із інтеграції ракет GMLRS у систему Mars II на основі контракту від 2012 року із французькою Sagem (група Safran).

Тоді повідомлялось про роботи з інтеграції системи Sagem Sigma 30. Більше того, на сайті самого Бундесвера прямо вказано, що Mars II може використовувати керовані боєприпаси.

Mars II

Тобто, можливо зробити обережне припущення, що у Німеччини вже навіть брехати втомились демонструючи апогеї лицемірства.

Mars II

На всяк випадок, на світлині вище - запуск високоточного снаряда з Mars II армії Німеччини.

Читайте також: Рашисти визначилися, як саме будуть використовувати свої Т-62 на полі бою