xcounter
#

Рашисти визначилися, як саме будуть використовувати свої Т-62 на полі бою

8139
Рашисти визначилися, як саме будуть використовувати свої Т-62 на полі бою

Однак це не означає, що ЗСУ не зможуть "утилізувати" ці танки

Російські окупаційні війська вигадали, як вони можуть "найефективніше" застосовувати свої розконсервовані Т-62 на полі бою.

Так, як сьогодні, 8 червня, повідомив під час брифінгу спікер Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, у рамках посилення угруповання на Запорізькому напрямку ворог в районі Василівки (близько 35 км на південь від Запоріжжя) розгорнув до 30 розконсервованих танків Т-62.

Читайте також: Де ЗСУ шукати десятки Т-62 та на якому напрямку готують цілі для ПЗРК – зведення Генштабу

Як зауважує Мотузяник, ці танки ворог планує використовувати як довготривалі вогневі точки. Можна припустити, що окупанти дійшли до такого рішення після того, як українські гармаші на Півдні України вже утилізували шість таких машин.

Втім, варто нагадати й те, що цим танкам передусім потрібно успішно доїхати до місця призначення – відновлені машини виходять з ладу навіть не доїхавши до передової.

Танки Т-62 рашистів з
Танки Т-62 рашистів з "мангалами", фото з відкритих джерел

Крім того, залишається незрозумілим, як саме допоможуть російським Т-62 наварені на башти "мангали" – тим паче, що російські військові самі визнали неефективність, а подекуди й "шкідливість" такого способу захисту танків.

Читайте також: Окупанти знімають зі зберігання сотні одиниць ОВТ, у тому числі танки Т-62 та Т-80