xcounter
#

Як "мангали" на танках РФ перетворили їх на братські могили без зв'язку та чого бояться рашиські танкісти - "епічне" інтерв'ю

На танки "мингали" почали встановлювати ще у 2021 році
На танки "мингали" почали встановлювати ще у 2021 році
50530

Танкіст армії РФ, перед своєю ліквідацією, встиг розповісти багато цікавого щодо боїв в Україні

Наварені рашистами перед вторгненням над баштою танка решітки - "мангали", які навіть намагались укріпити мішками з піском, вже зникли з машин армії РФ. Саме така конструкція мала б захистити танки від Javelin та ударів Bayraktar TB2, але, як завжди у РФ, щось пішло не так.

Але ситуація виявилась "ще глибшою". Про це говорить "епічне" інтерв'ю танкіста армії РФ капітана Олексія Ухачева (Алексей Ухачев) у виданні "Московский Комсомолец", яке було опубліковане вже після його ліквідації в Україні. До речі, воно так і називається: "Танкист-герой рассказал о спецоперации и погиб". Заочно вступати в спір щодо "геройства" не будемо, але визнаємо, що якщо рашиський танкіст загинув - то це дуже добре.

Читайте також: Путін продовжує чистку генералів: з посад звільнено командувачів військовими округами

"Обвіси" [ред. - решітки - "мангали"] ми спочатку всі наварили на танки, а потім їх зняли. По-перше, незручно: кулемет не рухається, антену коли замикає об решітки - горить радіостанція, зв'язок зникає. І якщо буде загоряння машини [ред. - після влучання], там просто нереально вибратись з танка. Тому що коли встаєш у повний зріст - упираєшся. Тому їх усі зняли та викинули", - розповів рашиський танкіст.

мангал танк армія РФ
"Мангал" танковий, модернізований. Армія РФ

Тобто рішення встановлювати "мангали" призвело до масштабних проблем зі зв'язком у танкових частинах армії РФ, а також перетворення танка на гарантовану братську могилу для командира та навідника. І те що за півроку тестувань такої конструкції, а перші фото з такими "мангалами" з'явились у липні 2021 року, такі недоліки не були виявлені - просто черговий ілюстративний приклад всієї "аналговнетності" армії РФ.

Більше того, цілком логічні проблеми із покиданням машини були помітні навіть будь-якій людині, яка хоча б раз сиділа у танку та побачила наступне фото:

мангал танк
Вже лише це фото багато що пояснює

Але інформація щодо радіостанцій, то це вкрай позитивний "сюрприз", який пояснює часом абсолютно хаотичну поведінку рашиських танкістів на полі бою - в них просто не було зв'язку.

Але на цьому одкровення капітана Ухачева не звершується. Бо він також визнав, що українська армія на голову вища за армію РФ за технологічним рівнем. В першу чергу, на рівні побудови розвідувально-ударних контурів - поєднання дронів та наземних коригувальників з артилерією.

"У них [ред. ЗСУ] все чітко. Обов'язково безпілотники. Спочатку виявляють цілі, потім роблять усі необхідні розрахунки за допомогою програм, які завантажені на планшети чи смартфони. Вводяться координати автоматично - за позначкою від цілі. Програма видає дирекційний кут міномета. У них що не постріл - то в ціль йде.

Припустимо, спостерігач чи коригувальник, оснащений тепловізором, планшетом, де завантажені електронні карти, може координати передавати. Тобто не за паперовими картами, а в електронному планшеті точку вказав і координати автоматично пішли. В нас такого не було", - розповів рашиський танкіст Ухачев.

Танкіст армії РФ капітан Олексій Ухачев
Танкіст армії РФ капітан Олексій Ухачев

Також він відмітив українське цивільне населення, яке залишається на тимчасово захоплених територіях: "цивільні знімають все на телефони - пересування нашої техніки, місцезнаходження - і скидають у групи у соцмережах, ці дані потім аналізують і реагують".

Звісно не обійшлось без спроб журналіста "Московського Комсомольця" максимально обробити інтерв'ю так, щоб воно не виглядало як панічна поразка. Зокрема відчувається спроба применшити для читачів загрозу від Javelin та інших ПТРК. Але вийшло відверто погано.

Наприклад, танкіст Ухачев згадує, що лише за один день боїв під Ізюмом у його підрозділі було виведено з ладу близько 10 машин. Тобто ціла танкова рота. Але, звісно, "лише один екіпаж "двухсотий" бо там була повна детонація боєкомплекту". Мовляв, у всіх інших контузія або поранення, звісно - "легкі".

При цьому сам рашист дає інтерв'ю у підмосковному шпиталі, куди його евакуювали авіацією після влучання у його танк, як він сам запевняє, Javelin.

Якщо вірити рашиським пропагандонам то Javelin - це не страшно

Також Ухачев описує, як це було: "останнє, що я побачив - Javelin. Вгору ракета піднялася - я механіку-водієві кричу: давай назад! Щоби від'їхати з цієї позиції... І все. Ракета потрапила в танк - у башту, поряд із шапкою прицілу "Сосна". Цікаво, що про долю навідника-оператора, який якраз сидіть під цією "Сосною", він не згадує.

Ця подія, за його словами, відбулась 25 березня, а, з огляду на все, десь через тиждень він дав своє інтерв'ю "Московському Комсомольцю".

Також у цьому матеріалі зазначено, що 10 травня Ухачев був успішно ліквідований в Україні. Це говорить про вкрай важливий факт - відвертий брак танкістів у армії РФ. Навіть якщо дійсно повірити, в те, що командир танка був лише контужений, то відправка на передову одразу після шпиталю виглядає вкрай конвульсивно.

Читайте також: Стало відомо, на якому напрямку росіяни готуються застосувати свої раритетні Т-62М