xcounter
#

Путін продовжує чистку генералів: з посад звільнено командувачів військовими округами

Путін продовжує чистку генералів: з посад звільнено командувачів військовими округами
8208

Сталінські чистки серед генералів армії РФ лише набирають обертів

У Кремлі вирішили не зупиняти маховик чистки генералітету та після покарання одразу трьох генералів та двох адміралів, продовжили пошук винних у кращих сталінських традиціях.

За інформацією Defense Express одразу з декількох джерел: зі своєї посади був звільнений командувач Західного військового округу генерал-полковник Олександр Журавльов (Александр Александрович Журавлев), який обіймав цю посаду з 2018 року.

Читайте також: Окупанти розповідають, що залишилося від "елітної" 58-ї армії РФ, яка була нашпигована "аналоговнєт" технікою
Олександр Журавльов
Олександр Журавльов, у 2016 році командував військами РФ в Сирії

Також існує непідтверджена інформація щодо командувача Східного військового округу генерал-полковник Олександра Чайко (Александр Юрьевич Чайко), якого на посаду призначили лише у листопаді 2021 року.

Олександра Чайко
Олександра Чайко, генерал-полковник армії РФ

Скоріш за все, на них буде покладена відповідальність за провал першого етапу вторгнення арії РФ. Варто нагадати, що єдиний командувач військового округу який не попав поки в опалу - генерал армії Олександр Дворников із Південного ВО, який зараз командує всіма силами РФ в Україні.

Олександр Дворников
Олександр Дворников (фото 2017 року до присвоєння чергового звання)

Своєю чергою він намагається знайти власних цапів-відбувайлів, на яких буде скинуто провину з величезними втратами на Ізюмському напрямі та різким зменшенням масштабів кінцевої мети операції. Але з цим можуть виникнути складності.

Бо також стало відоме ім'я командувача угрупованням військ на слов'янському напрямі (Ізюм) - генерал-полковник Геннадій Жидко (Геннадий Валерьевич Жидко). У 2021 році призначений заступником міністра оборони РФ, начальником головного військово-політичного управління збройних сил РФ.

генерал-полковник Геннадій Жидко
Геннадій Жидко (фото 2018 року до присвоєння чергового звання)

Таким чином чи вистачить в Олександра Дворникова "зубів", щоб "з'їсти" заступника Сергія Шойгу, залишається під величезним питанням. Особливо ще до того, як Дворников буде сам вимушений відповідати за свої провали.

Читайте також: Україна отримала від Чехії ескадрилью ударних Мі-24 – The Wall Street Journal
ТЕГИ Війна