xcounter
#

Армія РФ остаточно провалила операцію під Ізюмом та перемикається на спроби оточити Сєвєродонецьк та Лисичанськ - ISW

Армія РФ втрачає свій наступальний потенціал
Армія РФ втрачає свій наступальний потенціал
8139

ЗСУ, ударами по зубах російським окупантам, скоротили атакувальні плани Кремля

Глобальні плани наступу армії РФ через Ізюмський напрямок остаточно провалились попри зосередження для цього понад 22 батальйонних тактичних груп. Для розуміння на захід від Києва на першому етапів війни діяло 13 БТГр.

Такою силою, яку до речі й зібрали лише завдяки відступу з під столиці, Харкова та Сіверщини, у Кремлі, вочевидь, планували зробити глибоке охоплення українських військ. Не виключено, що ця операція взагалі спочатку мала на меті вихід на місто Дніпро у 170 км.

Читайте також: Росіяни вирішили довести собі, що вони здатні хоча б дістати "Серну" біля Зміїного

Але після того, як Збройні Сили України вчергове дали по зубах рашистам, ті змінили плани на спроби оточити Слов'янськ та Краматорськ. Для "ручного керування" цим задумом навіть приїздив начальник генерального штабу збройних сил РФ Валерій Герасимов. Саме там він міг отримати пошкодження в результаті дій ЗСУ, або фізичне, або психологічне, або кар'єрне, бо на параді до 9 травня у Москві його видно не було.

генерали РФ
У вищому командуванні армії РФ можуть початися "чистки"

Тепер плани окупантів вкоротилися до спроб оточити Сєвєродонецьк та Лисичанськ, вважає Institute for the Study of War.

"Найімовірніше, найближчими днями вони розпочнуть наземний наступ на Сєвєродонецьк або його околиці. Відносний успіх російських операцій у цьому районі в поєднанні з їх невдачею просунутися з Ізюма та помітним зниженням енергії цієї спроби просування свідчать про те, що вони, можливо, відмовляються від Ізюмської осі. Повідомлення про те, що російські війська в Попасній просуваються на північ, у бік Сєвєродонецьк-Лисичанськ, а не на схід до траси Слов'янськ-Дебальцеве, підтверджують цю гіпотезу".

Але, як зазначають західні аналітики можливості армії РФ, навіть якщо вони зосередять всі сили на значно меншій цілі, охопленні Сєвєродонецька і Лисичанська, доволі примарні. Бо, як доводить весь досвід бойових дій з 24 лютого, темпи наступу армії РФ різко зменшуються як тільки бої переходять у щільну забудову.

Ще більше проблем для командування може принести деморалізація та відмова вести бойові дії серед рашистів. Зазначимо, що там діють підрозділи які будуть вже втрете перекинуті на іншій напрям без відведення на відпочинок. Тому, як вважають на Заході, ефективна бойова потужність окупантів, яка і так низька, буде зменшена сильніше.

Зазначимо, що ворог вже намагається перекинути підрозділи для оточення Сєвєродонецька та Лисичанська, здійснивши спробу переправитись через Сіверський Донець поблизу населеного пункту Білогорівка у 7 км на захід від Лисичанська. Для рашистів це завершилось повною, незворотною втратою більш ніж значних сил. За чотири дні боїв ЗСУ знищили понад 70 одиниць техніки та два батальйони піхоти та інженерів амрії РФ.

Читайте також: Йде "ракетний ленд-ліз", або як американські ракети APKWS допоможуть ЗСУ нищити окупантів