xcounter
#

Герасимов Шредінгера: що з начальником генерального штабу армії РФ - всі версії

22642
Валерій Герасимов
Валерій Герасимов

Начальник генерального штабу збройних сил РФ Валерій Герасимов перебував у Ізюмі за декілька днів до удару ЗСУ

Валерій Герасимов, військовий злочинець на посаді начальника генерального штабу збройних сил РФ, а також, за сумісництвом, перший заступник міністра оброни РФ, як передають різноманітні джерела: вбитий, важко поранений або живий.

Всі ці версії, які на перебій публікують десятки новинних сайтів, Telegram-каналів, блогерів та навіть колишніх міністрів, циркулюють одночасно. Кожне, спираючись на власне авторитетне та обізнане джерело. Таким чином в українському інформаційному просторі спостерігається унікальне явище, коли рашиський генерал Герасимов макисмально схожий на кота Шредінгера.

Читайте також: ​Чим збивати крилаті ракети: чи допоможе ленд-ліз для України закрити питання з "Калібрами"

Взагалі всій цій історії Герасимов зобов'язаний тим, що 27 квітня Defense Express повідомив повідомив, що Путін відправив Валерія Герасимова особисто керувати наступом російських військ на Ізюмському напрямку, і що цей генерал армії прибув на пункт управління ЗС РФ, що розташований в районі міста Ізюм.

Через три дні, 30 квітня, радник глави Офісу президента Олексій Арестович повідомив, що Збройні Сили України завдали удари по штабам у цьому районі: "два удари по Ізюму, штаб ВДВ, штаб другий загальновійськовий... Треба розуміти, що це старші офіцери", заявив він.

Через 14 годин висловився ще один радник, на цей раз міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, який заявив, що уражено було штаб 2-ої армії РФ, "там де знаходиться ставка начальника генерального штабу РФ Герасимова".

Саме з цієї відправної точки понеслось без перевірки інформація про знищення або поранення Валерія Герасимова. Згодом з'явились навіть деталі поранення, які опублікував колишній міністр МВС Арсен Аваков. І це остаточно "легалізувало" інформацію.

На користь цієї новини була навіть ситуація у Бєлгороді, де над аеродромом кружляли вертольоти поки у області чули характерні "хлопки із задимленням". І саме це для багатьох стало свідченням 100% поранення чи смерті Герасимова.

Доволі невелика кількість ЗМІ вирішила "засумніватися", зокрема "Українська правда", яка з опорою на власні джерела, повідомила, що начальник генерального штабу РФ просто втік, але цілим та неушкодженим.

З боку Defense Express зазначимо, що жодної офіційної інформації щодо долі Валерія Герасимова наразі немає.

Читайте також: Пропагандони з РФ знову епічно сплюгавились: як рашисти знімають свої репортажі
ТЕГИ Війна