xcounter
#

"Кентаври" і Eurofighter: нові деталі параду, який відбудеться на честь 30-річчя Незалежності України

5769
Збройні Сили готові пройти головною вулицею столиці
Збройні Сили готові пройти головною вулицею столиці

У цій публікації – розкриваємо деталі, які точно не будуть представлені під час репетиції параду, що найближчими днями відбуватимуться на вулицях столиці

До сьогоднішнього дня читачі могли знайти в публікаціях профільних ЗМІ та соцмереж окремі фрагментарні моменти, що стосувались підготовки військового параду на честь 30-річчя Незалежності нашої країни.

Тепер же видання АрміяInform вирішило описати всю номенклатуру техніки та озброєння, яку виставлять Збройні Сили України та наші партнери по НАТО для участі в параді 24 серпня 2021 року.

Читайте також: Новий камуфляж: "Спека" змінила колір і стане більш непомітною для противника
Транспортний літак С-27 словацьких ВПС під час репетиції "повітряної" частини параду, 11 серпня 2021 року

Зокрема, як пише портал, для участі у "повітряній" частині параду будуть залучені вертольоти UH-60 BlackHawk і транспортні літаки C-27JSpartan військово-повітряних сил Словаччини.

Також заявляється участь неназваної кількості винищувачів Eurofighter Typhoon, національна приналежність яких також не розкривається. Цілком можливо, що це будуть британські літаки, які зараз залучені для місії "повітряної поліції" НАТО в Румунії.

Транспортний літак Ан-70 піднявся у небо для репетиції участі в "повітряній" частині параду 9 серпня цього року

Також АрміяInform підтвердило участь транспортного літака Ан-70 у "повітряній" частині параду на честь Незалежності України. В іншому – "авіаційна" складова торжества залишиться без змін.

Зокрема, як пише видання, "повітряну" частину параду має відкрити проліт гвинтокрилів Мі-8 із складу 11 бригади армійської авіації, вертольотів Мі-24 із складу 16 бригади армійської авіації та гелікоптерів Мі-14 із складу 10 бригади Морської авіації ВМСУ.

Армійські гвинтокрили Мі-24 під час репетиції "повітряної" частини параду, 16 серпня 2021 року

Слідом мають пролетіти багатофункціональні французькі вертольоти EC-225 LP, що належать до авіації ДСНС та НГУ, і також - прикордонні патрульні літаки DA-42.

Із транспортної авіації Повітряних Сил – у небі зможемо побачити літаки Ан-26, спеціалізований санітарний літак Ан-26 "ВІТА" та військово-транспортний літак Іл-76 у супроводі винищувачів Су-27.

Першу репетицію участі у повітряному параді літаки Ан-72 Нацгвардії провели ще 16 липня цього року

Також зможемо побачити Ан-225 "Мрія", пожежні літаки Ан-32 ДСНС та військово-транспортні літаки Ан-72 Національної гвардії України. Тактичну авіацію представлятимуть штурмовики Су-25, бомбардувальники Су-24 та винищувачі Су-27.

А літаки Су-24 перший "репетиційний" політ для участі в параді на День Незалежності провели ще 30 квітня цього року

Одна із особливостей "наземної" частини параду – для її проведення буде використана техніка армії Словаччини, зокрема квадроцикли CAN AM OUTLANDER, багі POLARIS та легкі БТР 4×4 IvecoLMV.

Також АрміяInform пише, що для проведення параду будуть таки залучені танки Т-64БМ2 і танк "Оплот"Оплот".

"Завод імені Малишева" 12 серпня цього року сповістив, що таки виготовив "парадний" екземпляр танку "Оплот"

Глядачі параду при цьому зможуть побачити майже усю номенклатуру техніки, якою володіють Збройні Сили України, і яку може постачати вітчизняна оборонна промисловість. Зокрема, мова про колісні бронемашини "Онцилла", бронеавтомобілі "Козак-2" та "Козак-2М1", спеціалізовані бронеавтомобілі "Новатор", бронемашини "Варта" із протитанковими комплексами Javelin та самохідні міномети "Барс-8".

Також – будуть залучені бронетранспортери БТР-4К, БТР-4Е, БТР-3ДА, модернізовані бойові машини піхоти БМП-1 ТС, танки Т-64БВ.

Т-64БВ, черговий парадно-тренувальний прогін, 1 серпня цього року

Артилерію представлятимуть буксировані гармати 2А36 "Гіацинт-Б" і 2А65 "Мста-Б", реактивні системи залпового вогню "Град" та "Вільха".

Мабуть, найбільш очікувані "учасники" параду – протикорабельний ракетний комплекс "Нептун" і оперативно-тактичний комплекс "Сапсан".

Самохідна пускова установка УСПУ-360 на базі Tatra із складу комплексу "Нептун", яка пройде під час параду на День Незалежності

Протиповітряну оборону представлятимуть зенітно-ракетні комплекси 9К330 “Тор", "Бук-М1", С-300ПС та радіолокаційна станція П-18 "Малахіт".

Пройде центральною вулицею столиці й зведений розвідувальний підрозділ, озброєний вітчизняними безпілотними авіаційними комплексами "Фурія", "Лелека", "ПД-1", "Сокіл-300" й ударним безпілотним авіаційним комплексом Bayraktar TB2.

Один із комплексів Bayraktar TB2 Військово-Морських Сил України під час польотів 13 серпня 2021 року

Крім цього – будуть представлені комплекси РЕБ "Буковель", системи пеленгації TCI-903-2, командно-штабні машини БТР КШ "Хорунжий", БТР-4КШ, БТР-3КШ, радіорелейні станції А2М1-07 та машини Автоматизованого антенного комплексу Центральної польової станції супутникового зв’язку.

Із допоміжної техніки – будуть представлені ремонтно-евакуаційні машини БРЕМ-4РМ,евакуаційні тягачі "СКС-КЕТ-ЛМ", автоцистерни АЦ-1 та мобільні лазне-пральні комплекси МЛПК пройдуть у складі колони.

Ремонтно-евакуаційна машина БРЕМ-4РМ

Є оновлення і по "морській" частині параду на День Незалежності. Раніше було відомо, що Військово-Морські Сили України в Києві представлятиме флотилія в складі трьох МБАків "Костопіль", "Бердянськ" і "Нікополь" також - десантного катера "Сватове".

Тепер же відомо, що до цієї флотилії приєднаються десантні катери типу "Кентавр" - "Малин" і "Станіслав".

Один із катерів типу "Кентавр" у липні цього року пройшов ремонт на верфі "Україна", що входить до структури морського порту "Одеса"
Читайте також: В зоні ООС відбулись навчання бронетанкової бригади ЗСУ