xcounter
#

Модернізована БМП-1 з БМ "Спис" та новою системою стабілізації проходить заводські випробування (відео)

12931
БМП-1 з бойовим модулем "Спис" у 2018 році: з того часу розробка отримала низку удосконалень, зокрема й нову систему стабілізації
БМП-1 з бойовим модулем "Спис" у 2018 році: з того часу розробка отримала низку удосконалень, зокрема й нову систему стабілізації

В Україні продовжують шукати рішення для модернізації БМП-1

Defense Express отримав цікаві кадри із завершального етапу заводських випробувань нового зразка модернізованої БМП-1 на ДП "Житомирський бронетанковий завод".

Це – один з варіантів модернізації бойової машини піхоти з бойовим модулем "Спис" від НВК "Техімпекс" та новою системою стабілізації від НВП "Синтез".

Читайте також: Спроба №5: Пентагон оцінює концепти БМП OMFV - чим можуть замінити M2 Bradley
БМП-1 БМ
БМП-1 з бойовим модулем "Спис" під час випробувань у вересні 2018 року

Ця удосконалена система має забезпечити нову якість наведення та супровід цілей для ефективної стрільби з місця, на ходу та під час подолання водних перешкод.

На відео продемонстровано роботу системи стабілізації безпосередньо на підприємстві, але згодом планують провести випробування і в умовах, наближених до бойових, щоб перевірити роботу системи на пересіченій місцевості, коли збільшується навантаження на машину. Ці випробування мають підтвердити надійність технічних рішень, обраних для модернізації машини.

Наразі Міністерство оборони розглядає цю модернізацію БМП-1 разом з багатьма іншими рішеннями, представленими в Україні.

БМП-1 бойові модулі
Бойові модулі "Парус", "Спис", "Шквал" та "Стилет", які пропонуються для посилення українських БМП-1

Як раніше заявляли у Генштабі ЗСУ, глибоко модернізована БМП-1 буде актуальною ще 20 років, тому українські підприємства продовжують демонструвати різні варіанти того, як можна посилити цю бойову машину піхоти.

БМП-1
БМП-1 Збройних Сил України

Зрештою, Україна не єдина країна, яка поки що йде шляхом модернізації цих машин. Як приклад можна навести Польщу, де разом з реалізацією проєкту сучасної БМП Borsuk шукають й варіанти модернізації наявних БМП-1, яких у польському війську також чимало.

БМП-1
Поляки теж планують модернізувати власні БМП

Є й інші приклади: наприклад, Болгарія залишатиметься з БМП-1 через те, що країна не знайшла кошти на закупівлю бригадного комплекту нових бронемашин. Водночас Словаччина відправляє свої БМП-1 на пенсію та хоче мати замість них сучасніші бронемашини.

Читайте також: Краща гармата і ПТРК: Велика Британія шукає варіант, як перетворити Boxer на БМП