xcounter
#

На параді в День Незалежності пролетять мінімум два Мі-24

4081
За попереднім планом, має бути задіяно чотири таких гвинтокрили за умови наявності лопатей
За попереднім планом, має бути задіяно чотири таких гвинтокрили за умови наявності лопатей

Інша, уже відома особливість повітряної частини параду – його учасниками стануть два гвинтокрили UH-60 та один транспортний літак С-27 ВПС Словаччини

Повітряні Сили почали головний етап підготовки до проведення "авіаційної" частини параду на честь 30-річчя Незалежності Україні.

Підготовка відбувається на аеродромі "Васильків", де базується 40 бригада тактичної авіації,сповіщає прес-служба Повітряного командування "Центр" Повітряних Сил України.

Читайте також: Збройні Сили повертають в стрій Мі-24: все вирішуватимуть темпи виробництва лопатей на "Мотор Січ"
Винищувач МіГ-29 та гвинтокрил Мі-8 готуються до злету на летовищі у Василькові

Прес-офіцери повторюють, що до підготовки "авіаційної" частини параду залучені літальні апарати Повітряних Сил, армійської авіації Сухопутних військ та морської авіації Військово-Морських Сил.

Також – літаки і гвинтокрили Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Національної поліції, Державного підприємства "Антонов" та країн-партнерів.

Морські Мі-14 доволі рідко покидають зону своєї операційної діяльності - прибережжя Чорного та Азовського морів

Також прес-офіцери Повітряного командування "Центр" наголошують, що учасниками авіаційної частини параду є пілоти – випускники минулих років.

"І хоча в строю не так довго, втім командири пишаються, що змогли підготувати справжніх професіоналів своєї справи. Пілоти пишаються, що мають змогу пролетіти над Хрещатиком у складі повітряної колони на 30-ту річницю Незалежності України", - йдеться у повідомленні.

Пара літаків Су-25 та Су-25УБ виконує політ під час репетиції повітряного параду до Дня Незалежності

В свою чергу, варто відмітити такі особливості. Перше – під час репетиції повітряного параду "засвітились" два вертольоти Мі-24 армійської авіації ЗСУ.

За попереднім планом, до участі в параді має бути залучено чотири таких вертольоти, але – лише за умови наявності достатньої кількості лопатей.

Це - лише третя за поточний рік поява в небі Мі-24 армійської авіації ЗСУ, та перша поява у небі одразу двох гвинтокрилів цього типу

Очевидно, що лопатей стало достатньо, "Мотор Січ" успішно виконує план по поставці 10 комплектів лопатей для Мі-24 на 2021 рік, а в складі армійської авіації ЗСУ з’явились + 2 боєготові ударні вертольоти.

Транспортний літак С-27 словацьких ВПС

Друга особливість – під час репетиції повітряного параду "засвітились" два два гвинтокрили UH-60 та один транспортний літак С-27 військово-повітряних сил Словаччини.

У тому плані повітряного параду, що є у відкритому доступі, позначена участь літальних апаратів "країн-партнерів", але яких саме – не розкривалось. Будемо сподіватись, що словацькі авіатори будуть не єдиними іноземними учасниками повітряної складової параду на честь 30-річчя Незалежності України.

Два гвинтокрили UH-60 військово-повітряних сил Словаччини
Читайте також: Протикорабельний "Нептун" став ще крутішим: перші фото оновленого комплексу