xcounter
#

Поки Ан-178 будується: до яких завдань готується транспортна авіація ЗСУ

6583
Основний транспортний літак Збройних Сил України – Ан-26
Основний транспортний літак Збройних Сил України – Ан-26

Участь в польотах приймають як і досвідчені пілоти, так і курсанти Харківського національного університету Повітряних Сил

Уже до кінця 2021 року, як писав Defence Express , очільник концерну "Укроборонпром" Юрій Гусєв пообіцяв підняти у повітря для випробувань перший із трьох Ан-178, котрі будуються на замовлення Збройних Сил України.

Мотив прискорити роботи - не тільки достроково виконати замовлення ЗСУ, але й також - отримати ще один робочий екземпляр для прискорення сертифікаційних випробувань

В перспективі, Ан-178 має стати єдиним типом транспортного літака, що стоїть на озброєнні Повітряних Сил України, і так замінити собою літаки типів Ан-26 та Іл-76.

Читайте також: Повітряні Сили уже втричі за півтори місяці провели польоти на Су-24

Ну а поки майбутні Ан-178 для Збройних Сил України ще будуються, наша транспортна авіація активно використовує той же Ан-26 для своєї бойової підготовки.

"Наймолодший" в Україні Ан-26 уже прослужив 35 років, "найстаріший" - прослужив 48 років

Якщо окреслити у загальних рисах – можемо припустити, що наші Повітряні Сили готуються до активного застосування наявних машин "Антонова" у прифронтовій зоні при активних бойових дій, при яких потрібно буде оперативно виходити з-під можливої наземної атаки противника, і також – висаджувати повітряні десанти.

Щоб виконувати такі задачі, екіпажі наших літаків Ан-26 мають бути відповідно підготовлені

Зокрема, як розповіло видання АрміяInform, 18 травня цього року 456 бригада транспортної авіації імені Дмитра Майбороди відпрацювала вихід з-під атаки противника.

За легендою льотно-тактичного навчання. умовний противник планував завдати удару ракетно-артилерійським озброєнням по інфраструктурі аеродрому. Літаки Ан-26 та гвинтокрили Мі-8 вдалось підняти у повітря за лічені хвилини, та вивести з-під удару на запасний аеродром.

Повітряні Сили докладають максимальних зусиль, щоб підтримувати "борти" транспортної авіації в стані максимальної готовності

У тій же 456 бригаді транспортної авіації 21 травня цього також відбулась льотна зміна: курсанти-льотчики Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба під керівництвом досвідчених пілотів бригади виконували обліт авіаційної техніки та тренувалися у заходженні на десантування.

Польоти курсантів на літаках Ан-26 пройшли успішно
Читайте також: ХБТЗ поставив Збройним Силам за 2021 рік уже півтори роти модернізованих Т-64