xcounter
#

ХБТЗ поставив Збройним Силам за 2021 рік уже півтори роти модернізованих Т-64

5525
Наша армія зміцнює свій бронетанковий кулак
Наша армія зміцнює свій бронетанковий кулак

Сьогодні підприємство прозвітувало про передачу чергової партії танків для нашого війська

Прес-служба "Укроборонпрому" відзвітувала: сьогодні ДП "Харківський бронетанковий завод", що входить до складу Концерну, відвантажило Збройним силам України партію танків Т-64.

Своє повідомлення прес-служба "Укроборонпрому" супроводила зокрема ось таким фото, на якому фігурують чотири машини

Машини пройшли капітальний ремонт з елементами глибокої модернізації, завдяки чому бойові можливості цих Т-64 виросли, надійність вузлів, агрегатів та озброєння – збільшена.

Читайте також: Бронетанкове замовлення для ЗСУ на 2021 рік знову під загрозою: на ХКБМ планують перейти на скорочений робочий тиждень (фото)

Роботи по цим машинам були виконані в рамках державного оборонного замовлення за 2021 рік, "за умов обмеженого фінансування", як окремо наголосила прес-служба Концерну.

Але прес-служба Концерну опублікувала і таке фото, із якого можемо зробити висновок, що ХБТЗ відвантажив таки п'ять оновлених Т-64

Як бачимо із фото, мова про передачу для ЗСУ партії в п'ять оновлених танків Т-64, і так можемо підбити наступні висновки.

За 2021 рік, до сьогоднішнього дня, ХБТЗ уже передав Збройним Силам України дев’ять відновлених танків Т-64 зразка 2017 року. Таким чином, наше військо в поточному році отримало від Харківського бронетанкового заводу уже 14 оновлених танків, або ж півтори ротних комплекти.

На цьому фото - один із дев'яти модернізованих Т-64, котрі ХБТЗ відвантажив для ЗСУ в березні 2021 року

На початку квітня цього року Defence Express розповідав, що за перші три місяці 2021 року Збройні Сили України отримали від оборонної промисловості загалом 33 машин типу Т-64 та Т-72.

Від того моменту і по сьогоднішній день "Укроборонпром" не давав повідомлень про передачу нових партій модернізованих танків, відтак виходимо на цифру в 38 модернізованих танків, які цьогоріч уже передала оборонна промисловість нашому війську.

Збройні Сили України готуються до активного застосування бронетанкових частин для відсічі агресії РФ

Безумовно, наші Збройні Сили мають отримувати максимально можливу кількість модернізованих або ж новин бронемашин. Але все пізнається у порівнянні.

Як також розповідав Defence Express, за планом, у 2020 році польська армія мала отримати 19 модернізованих танків Т-72. По факту – перші 15 таких машин за цим замовлення польські бронетанкові частини отримали уже в березні 2021 року року.

Танки Т-72 польської армії на маневрах
Читайте також: "Пакистанська історія" з танком БМ "Оплот" ще не закінчена: українські спецекспортери й досі не виключають масштабного замовлення (фото)