xcounter
#

За три місяці поточного року Збройні Сили отримали батальйонний комплект танків

14285
Свою продукцію для нашого війська постачали Київський, Харківський та Львівський бронетанкові заводи
Свою продукцію для нашого війська постачали Київський, Харківський та Львівський бронетанкові заводи

Бронетанкові частини ЗСУ отримували оновлені та модернізовані Т-64 і Т-72

Сьогодні прес-служба Концерну "Укроборонпрому" відзвітувалась про новий епізод передачі озброєння для частин Збройних Сил України: Львівський бронетанковий завод відвантажив п’ять модернізованих танків Т-64 та Т-72.

Показово, що і в цьому релізі прес-служба "Укроборонпрому" наголосила, що замовлення на п’ять одиниць Т-64 і Т-72 ЛБТЗ виконав "за умов обмеженого фінансування".

Читайте також: КБТЗ розпочав випробування нової КШМ на базі БТР-4 (відео)
На фото - ті самі п'ять танків Т-64 і Т-72, котрі ЛБТЗ нині передав Збройним Силам України

Зазначається, що ці танки було укомплектовано сучасними системами управління вогнем, внутрішнього і зовнішнього зв’язку та комунікації, приладами денного та нічного бачення, камерами заднього виду, супутниковою навігацією та динамічним захистом.

Також, як наголосили в "Укроборонпромі", це була друга партія танків, яку Львівський бронетанковий завод передав українському війську. Перша партія налічувала "понад 10 одиниць" відновлених і модернізованих Т-64 і Т-72. Показово, що і про цю партію була примітка, що замовлення виконане "за умов обмеженого фінансування".

На модернізованому фахівцями ЛБТЗ Т-72 відсутній інфрачервоний прожектор "Луна", що говорить про наявність тепловізійного прицілу нового покоління

Якщо ж узагальнити усю наявну інформацію про танки, що були передані від оборонної промисловості Збройним Силам України, то сумарно виходимо на 33 бойових машини, або ж батальйонний комплект танків.

Зокрема, у березні цього року Харківський бронетанковий завод відзвітувався, що передав ЗСУ дев’ять відновлених танків Т-64 зразка 2017 року. Київський бронетанковий завод на початку березня цього року передав нашій армії партію в п’ять модернізованих танків Т-72, на початку квітня цього року – ще три таких машини.

Модернізовані на КБТЗ танки Т-72 виїжджають з приміщень заводу

Будь-які замовлення для вітчизняних оборонних заводів та будь-які поставки техніки і зброї для ЗСУ – безумовно, позитив.

Але потрібно також нагадати, що один із флагманів української бронетанкової промисловості, Завод імені Малишева знаходиться в перманентній кризі.

Цех
Борги Заводу імені Малишева уже виросли до суми 1,8 мільярдів гривень

Серійних замовлень на 2021 рік підприємство не має. Втім, замість системного вирішення проблем цього заводу "Укроборонпром" вирішив умити руки, а точніше - опертись на заяву однієї з профспілок підприємства – "Захист справедливості", яка заявила, що на заводі майже все добре, а всі інші - брешуть.

Водночас, говорячи простою мовою, очільник "Укроборонпрому" Юрій Гусєв вирішив "умити руки" і заявити, що порятунок "Заводу ім. Малишева" - це задача його керівництва.

Але за умов постійно зростаючої загрози прямого вторгнення РФ часу "на розкачку" нема, будь-яка нова техніка потрібна нашим Збройним Силам ще "на вчора"
Читайте також: ​Армія РФ стягує військових на кордон з Україною та шукає привід для наступу - Міноборони