xcounter
#

КБТЗ розпочав випробування нової КШМ на базі БТР-4 (відео)

10334
Дослідний зразок БТР-4КШ-Т
Дослідний зразок БТР-4КШ-Т

Дослідний зразок створюється для виконання експортного замовлення

На ДП "Київський бронетанковий завод" (входить до складу ДК "Укроборонпром") пройшов перший етап збирання та пробігових випробувань зразка командно-штабної машини БТР-4КШ-Т на базі шасі БТР-4У.

Нова КШМ виготовляється згідно з технічною документацією, розробленою конструкторами підприємства у 2020 році й призначена для комплектування частин та підрозділів Королівського Тайського флоту.

Читайте також: КБТЗ комплектує уже другий танковий батальйон Т-72АМТ для ЗСУ (фото)

Згодом зразок БТР-4КШ-Т буде доопрацьований. Планується, що у співпраці з приватною компанією "НВК "ЧЕЗАРА ТЕХАВІАКОМ", на нього буде встановлено 12,7 мм уніфікований бойовий модуль "Іва-М", апаратуру внутрішнього зв’язку і комутації з системою керування полем бою та систему відеоогляду та допомоги водінню.

Іва-М
12,7 мм уніфікований бойовий модуль "Іва-М"

У відділенні зв’язку БТР-4КШ-Т має комфортно розміститися штабна група з 8-ми офіцерів.

За планами нова КШМ буде доставлена замовнику у вигляді машинокомплекту до кінця цього року.

БТР-3
Різні варіанти бойових машин на базі БТР-3 які КБТЗ виготовував для військових Таїланду в минулі роки

Нагадаємо, в попередні роки (з 2008 по 2019) військові Таїланду замовляли в України бронетранспортери на базі БТР-3, які виготовлялися на Київському бронетанковому заводі. За кількома контрактами на загальну суму у понад $250 млн тайські військові отримали понад 200 машин різних типів на базі БТР-3 (лінійні БТР-3Е1, командирські БТР-3К, санітарні БТР-3С, ремонтно-евакуаційні БТР-ЗБР, протитанкові БТР-3РК та мінометні БТР-3М1 й БТР-3М2).

БТР-3КШ
КШМ БТР-3КШ для армії Таїланду проходила випробування у 2019 році

Також відомо, що на початку 2019 року в Таїланд для ліцензійного збирання був поставлений перший машинокомплект КШМ БТР-3КШ, який за багатьма параметрами схожий на нову БТР-4КШ-Т.

Варто додати, що про можливі постачання машин на базі БТР-4 в Таїланд говорили вже досить давно, але інформації про тверді контракти до цього часу не оприлюднювалися.

БТР-4Е
БТР-4Е на виставці Defence and Security 2017 у Таїланді

Своєю чергою, відомо, що підприємство з ліцензійного збирання БТР-4У незабаром має бути побудований в сусідній М'янмі, про відповідний укладений контракт у 2020 році повідомляла ДК "Укрспецекспорт".

Читайте також: ХКБМ підписало з Міноборони контракт на постачання 75 БТР-4