xcounter
#

​Армія РФ стягує військових на кордон з Україною та шукає привід для наступу - Міноборони

Армія РФ перекидає сили до кордону з Україною
Армія РФ перекидає сили до кордону з Україною
2433

Ситуація навколо кордонів з Україною та інформаційному просторі - загострюється

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що командування збройних сил армії РФ продовжує нарощувати сили поблизу кордонів.

"З початку квітня здійснюється доукомплектування бойових підрозділів Південного військового округу ЗС РФ за рахунок прибуття у відрядження особового складу на невизначений термін зі складу Західного, Центрального та Східного військових округів ЗС РФ", - йдеться у повідомленні Міноборони України.

Читайте також: Авіація та ППО готові протистояти ворогу: у Повітряних Силах ЗСУ відбулись масштабні навчання
Армія РФ
Армія РФ збільшує кількість БТГ на кордоні з Україною до 53

Це дозволяє противнику збільшити постійний резерв для швидкого доукомплектування так званих першого та другого армійських корпусів "ДНР" та "ЛНР" кадровими російськими військовослужбовцями.

армія РФ
Фактично ці "армійські корпуси" і так підпорядковані напряму командуванню південного військового округу армії РФ

Водночас Міноборони наголошує, що російська пропагандистська машина вже почала фабрикувати приводи для наступу. Зокрема в хід пішов відпрацьований у 2014 році закид у стилі "розп’ятого хлопчика".

На цей раз у Кремлі вигадали історію про "п’ятирічну дитину, якого розбомбив дрон", точніше - скинув саморобний вибуховий пристрій. Проте, традиційно для пропаганди РФ, це робиться із повним ігноруванням логіки, бо спочатку розійшовся закид, що місце подій - селище Олександрівське під Єнакієве, що знаходиться у тилу "ДНР" за 20 км від позицій ВСУ.

Фейк ДНР
Запуск пропагандистського закиду від "ДНР"

Вже потім у РФ це переробили на "околицю Донецька" та почали масовану пропагандистку істерію на перших державних каналах та інших ЗМІ. Факт, що від Олександрівського до Донецька - 40 км, у Кремлі, судячи з усього, нікого не хвилює.

Фейк ДНР
Опрацювання фейку на "Первом" телеканалі Кремля

"На щастя, світ вже навчився адекватно оцінювати ідіотський фікшн з останкіно. Якщо ж для Кремля подібні вигадки - це пошук "казус беллі", міжнародна спільнота має поставитись до цього з усією серйозністю", - йдеться у повідомленні Міноборони України.

Нагадаємо, що РФ зараз терміново подвоює кількість батальйонних тактичних груп під виглядом "контрольної перевірки військ" Південного військового округу.

Армія РФ

Раніше Головне управління розвідки Міністерства оборони України зробило заяву, що Російська Федерація вже завершує підготовку до агресивних дій, включно із спробою просування російських окупаційних військ углиб території України.

Аналіз Defense Express про російські батальонні тактичні групи, які зараз націлені на Україну - в окремому матеріалі.

Читайте також: Готуються до атаки РФ з Криму: Командування Сухопутних військ оголосило збори територіальної оборони