xcounter
#

Армія РФ почала масштабні навчання в окупованому Криму та Кубані: що відпрацьовує противник

Армія РФ почала навчання Південного військового округу (це та інші фото - ілюстративні)
Армія РФ почала навчання Південного військового округу (це та інші фото - ілюстративні)
2974

Південний військовий округ армії РФ почав масштабну перевірку всіх підрозділів

Міноборони Російської Федерації почало "контрольну перевірку військ" Південного військового округу, який, зокрема, націлений для дій проти України спільно із підрозділами Західного військового округу.

Повідомляється, що у такій перевірці беруть участь всі з’єднання та військової частини всіх родів військ округу. Загалом буде проведено понад 50 двосторонніх навчань, включно із полковим рівнем.

Читайте також: Шість нових видів зброї для протистояння агресії РФ: погляд з США, який доречний і для України
Армія РФ
Південний військовий округ РФ складається з трьох армій, Чорноморського флоту та декількох десятків бригад та інших з'єднань

Підкреслюється, що "створена умовна обстановка, що дозволяє відпрацювати військами і силами військового округу цілий спектр навчально-бойових завдань з оборони російського Причорномор'я, включно з Кримом".

Зазначимо, що, відповідно до заяв міноборони РФ, перше що відпрацьовують російські підрозділи - це швидка передислокація на значну відстань від місць постійної дислокації.

МСТА-С РФ
У бойових діях армія РФ окрему ставку робить на артилерію

Для виконання цих задач залучаються інженерні підрозділи з понтонною технікою, механізованими міст ТММ-500, машинами розгородження ИМР-3М та шляхопрокладачі БАТ-М. Окрім того, буде відпрацьований комплекс з маскування підрозділів на марші.

механізований міст ТММ-500
Механізований міст ТММ-500 у розгорнутому стані

У окупованому Криму, у Волгоградській та Ростовській областях пройдуть 10 двосторонніх ротних навчань до яких залучають понад 150 вертольотів армійської авіації. Зокрема, лише на кримському полігоні Опук - 40 військово-транспортних Ми-8АМТШ, які будуть взаємодіяти з ударними Ми-28Н, Ка-52 та Ми-35.

Ми-8АМТШ
Ми-8АМТШ армії РФ

Водночас флагман ЧФ РФ ракетний крейсер "Москва", на якому торік завершився капітальний ремонт, провів тренування з відбиття нападу БПЛА.

Відбиття атаки безпілотної авіації відпрацювали й у Ставропольському краї підрозділи 49-ої загальновійськової армії. Для цього були використані комплекси РЕБ "Борисоглебск-2" та "Житель", які на постійній основі помічаються на Донбасі. У цьому ж регіоні пройшли навчання танкових підрозділів, які відпрацьовували нічний бій.

РЕБ
Комплекс РЕБ "Борисоглебск-2"

Також на Кубані пройшли нічні навчання із завдання ударів оперативно-тактичними комплексами "Искандер", які отримували координати цілей від БПЛА. Скоріш за все для цих задач був використаний розвідувально-ударний дрон "Орион", який зараз проходить випробування в окупованому Криму.

Искандер отрк
Заряджання ОТКР "Искандер"

Враховуючи те, що до активної фази навчань російська армія перейшла лише днями, то подібні епізоди навчань будуть тривати впродовж найближчих тижнів.

Читайте також: В РФ заговорили про повну автоматизацію застарілої артилерії: розрахунок буде лише подавати снаряди