xcounter
#

Розвідка Міноборони: армія РФ готується до широкомасштабних провокацій включно із наступом на Україну

3712
РФ стягує підрозділи до кордонів з Україною
РФ стягує підрозділи до кордонів з Україною

РФ стягує до України підрозділи та готується до агресивних дій

Головне управління розвідки Міністерства оборони України зробило заяву, що Російська Федерація вже завершує підготовку до агресивних дій, включно із спробою просування російських окупаційних військ углиб території України.

Варховуючи велику важливість цієї заяви, Defense Express цитує її повністю:

Читайте також: Новий сценарій війни між Росією та НАТО: актуальні висновки шведського аналізу

"За інформацією ГУР МО України, Російська Федерація завершує підготовку комплексу заходів, який має на меті спонукання нашої держави на військову відповідь на ворожі дії окупантів на лінії зіткнення сторін на сході України, розширення російської військової присутності на території так званих ДНР та ЛНР за рахунок введення регулярних підрозділів збройних сил РФ, мотивуючи це необхідністю захисту в самопроголошених республіках російських громадян (насправді - громадян України, яким примусово протягом останніх років видавали паспорти РФ).

Армія РФ

Крім того, не виключається спроба просування російських окупаційних військ углиб території України. Також відомо, шо російські дипломатичні представництва за кордоном та засоби масової інформації отримали завдання бути готовими до висвітлення та роз’яснення світовій спільноті інформації щодо нібито агресивних дій ЗС України та "миротворчих" заходів РФ у відповідь".

Армія РФ

З боку Defense Express зазначимо, що зараз армія РФ проводить так звану "контрольну перевірку військ" Південного військового округу, який, зокрема, націлений для дій проти України. У цій перевірці беруть участь всі з’єднання та військової частини всіх родів військ округу.

Армія РФ

Оркім того, 31 березня головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак у Верховній Раді України сповістив, що вздовж кордону України та на тимчасово окупованих територіях, включно з Кримом, армія РФ зараз тримає 28 батальонних тактичних груп. Проте під виглядом навчань йде додаткове зосередження 25 батальйонних тактичних груп, що "створює загрози воєнній безпеці державі".

БТГ армії РФ, станом на 2019-2020 роки
БТГ армії РФ, станом на 2019-2020 роки

Водночас, ряд західних ЗМІ із посиланням на власні джерела, повідомляє, що Європейське командування армії США привело підрозділи до "самого високого рівня бойової готовності".

Також міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін у розмові із міністром оборони України Андрієм Тараном підкреслив, що занепокоєнний останніми діями Російської Федерації. Та, відповідно до повідомлення Міноборони, "наголосив, що у разі ескалації російської агресії Сполучені Штати не залишать Україну наодинці і не допустять реалізації агресивних устремлінь Російської Федерації щодо України".

В свою чергу, Збройні Сили України також готуються до можливого загострення на фронті. Зокрема, Командування Операції об'єднаних сил сповістило про проведені сьогодні навчання танкових резервів сил ООС на Луганщині.

До маневрів були задіяні підрозділи механізованої бригади імені князя Романа Великого
Читайте також: Шість нових видів зброї для протистояння агресії РФ: погляд з США, який доречний і для України