xcounter
#

Київ прийматиме "морський" парад, до столиці прибула флотилія ВМС України

2374
"Ядро" флотилії – три малі броньовані артилерійські катери типу "Гюрза"
"Ядро" флотилії – три малі броньовані артилерійські катери типу "Гюрза"

Окрім урочистого проходу катерів, наші військові моряки також проведуть показову висадку десанту на необладнане побережжя та виконають вправи радіоелектронної боротьбі

Досі було відомо про те, якою буде "сухопутна" та "повітряна" частина параду наших Збройних Сил на честь 30-річчя Незалежності України, який відбудеться в Києві 24 серпня.

Тепер же – можемо дізнатись, якою буде "морська" частина параду, що відбуватиметься в столиці нашої держави.

Читайте також: Україна посилює оборону Азову, в Бердянську з’явиться база Морської охорони
Ось так сьогодні виглядав один із епізодів тренування перед морським парадом у Києві на честь 30-річчя Незалежності України

Видання АрміяInform розповіло, що сьогодні на річці Дніпро в Києві відбулись спільні тренування катерів Військово-Морських Сил України, Морської охорони, Нацполіції та ДСНС.

Усього – 20 катерів та 100 військовослужбовців, "ядро" морського параду – флотилія ВМС України в складі трьох малих броньованих артилерійських катерів та десантного катеру "Сватове".

Елемент показової вправи: десантний катер "Сватове" під прикриттям МБАК "Нікополь" висаджує десант на необладнане узбережжя

Військово-морський парад у Києві відбудеться вперше за усі 30 років Незалежності нашої держави. Під час цього заходу катери ВМС України відпрацюють вправи радіоелектронної боротьби та виконають показову висадку десанту на необладнане побережжя.

Також в програмі заходу - показова демонстрація надання допомоги аварійному катеру з десантуванням рятувальної парашутно-десантної групи.

Ще один елемент показової вправи: десантний катер "Сватове" виконує роль "постраждалого" судна, на порятунок якого прийшли катери ДСНС

Ті наші співвітчизники, які вирішать відвідати і "морську" частину параду, вони заодно зможуть ще раз побачити повітряний парад у небі Києва.

За поточними планами, літаки тактичної авіації Су-25, армійські вертольоти Мі-8 та гвинтокрили Мі-14ПЧ мають виконати один спільний проліт над Дніпром і саме під час військово-морського параду в Києві.

Завершиться дійство проходженням буксирів з фонтануванням і катерів комунальної аварійно-рятувальної служби, яхт і катерів яхт-клубів Києва.

Київ вперше прийматиме парад Військово-Морських Сил України
Читайте також: Ексклюзив з тренування Параду: 358 одиниць техніки, 36 парадних розрахунків та новий стройовий крок