xcounter
#

Британські "Єврофайтери" вдруге за рік провели спільні дії із Збройними Силами України

2922
Схоже, цей британський літак прилетів із своєї бази в Румунії
Схоже, цей британський літак прилетів із своєї бази в Румунії

На цей раз винищувач Typhoon підтримав дії своїх колег під час показових польотів у рамках Sea Breeze-2021

Учасники повітряної компоненти навчань Sea Breeze-2021 проходять злагодження перед безпосереднім стартом маневрів.

І в рамках таких заходів сьогодні у Миколаєві відбувся медіа-день авіаційного компоненту навчань Sea Breeze-2021, сповіщає прес-служба Військово-Морських Сил України.

Читайте також: ЗСУ відремонтує понад десяток прицільних комплексів Су-27 та МіГ-29
(Майже) уся повітряна компонента навчань Sea Breeze-2021 в одній польотній формації

Тренування в рамках медіа-дня повітряної компоненти відбувались за таким сценарієм.

Літаки Су-25 та Су-27 продемонстрували відпрацювання тактичних елементів та імітацію ураження наземних цілей.

Як бачимо з цього фото, Су-27 Повітряних Сил України виконували польоти без підвісного озброєння

Після цього літак АН-26 пролетів на малій висоті, приховав себе від засобів протиповітряної оборони умовного противника та разом із літаком Ан-2 висадив авіаційних рятувальників парашутно-десантних груп.

В свою чергу, пара гвинтокрилів Мі-14 спільно із безпілотним літальним апаратом Bayraktar TB2 провели імітацію розвідки сил і засобів противника.

Ан-26 Морської авіації ВМСУ

Новизна повітряної складової навчань Sea Breeze-2021 – для спільних дій із українськими авіаторами був задіяний літак Typhoon Королівських ВПС Великої Британії.

Варто нагадати, що до цього тактичні літаки Typhoon Королівських ВПС Великої Британії уже з’являлись у небі України, це відбувалось в рамках навчань "Об'єднані зусилля-2020".

На жаль, це - ледь чи не єдине зображення винищувача Eurofighter Typhoon, зроблене під час навчань "Об'єднані зусилля-2020"

Як розповідав Defense Express, тоді пара британських Typhoon завдавали авіаційний удар з повітря по позиціях умовного противника, під час під час масштабної операції з форсування Дніпра поблизу села Львове на Херсонщині українськими та британськими десантними підрозділами.

В масштабній переправі через Дніпро на КШМ "Об'єднані зусилля-2020" окрім британських та українських десантників були задіяні підрозділи оперативного забезпечення Сил підтримки, гелікоптери армійської авіації Сухопутних військ, бойові літаки Повітряних Сил Збройних сил України, а також - Королівських Повітряних Сил ЗС Великої Британії

Надалі, британські винищувачі прикривали з повітря переправу Десантно-штурмових військ Збройних Сил України та їх партнерів з 16-ї десантно-штурмової бригади ЗС Великої Британії.

Британські Lockheed C-130 Hercules під час наймасштабнішого за останні 20 років десантування британських десантників з 16-ї десантно-штурмової бригади на навчаннях "Об'єднані зусилля-2020"
Читайте також: F-35B із британського авіаносця відпрацювали "умовне знищення" кораблів РФ