xcounter
#

F-35B із британського авіаносця відпрацювали "умовне знищення" кораблів РФ

1934
Якби це була реальна ситуація, під удар бомбами JDAM потрапили б флагман Чорноморського флоту РФ та його "колега" - фрегат "Адмирал Григорович"
Якби це була реальна ситуація, під удар бомбами JDAM потрапили б флагман Чорноморського флоту РФ та його "колега" - фрегат "Адмирал Григорович"

Натомість, росіяни "засвітили", що їх пропаганда перебільшила можливості бомбардувальників Ту-22М3 із ракетами Х-32 виступати як "вбивці авіаносців"

Схоже, між РФ та Великою Британією стартував новий раунд протиборства на морі, після того, як 23 червня цього року російські окупаційні сили в Криму спробували завадити проходу нашими водами британського есмінця HMS Defender.

Портал The Drive із посиланням на інформацію Міноборони РФ розповідає, що російський ВМФ провів навчання по "захисту від сил повітряного нападу", хоча залучений наряд сил свідчив, що росіяни так намагались зобразити атаку на британську авіаносну групу на чолі з авіаносцем HMS Queen Elizabeth, котра нині оперує в Середземному морі.

Читайте також: Кремль вчинив провокацію проти британського есмінця у водах України: що на це відповість Лондон?

Зокрема, для проведення таких навчань РФ залучила корабельне угрупування в складі ракетного крейсера "Москва", фрегатів "Адмирал Эссен" та "Адмирал Макаров", двох дизель-електричних субмарин Чорноморського флоту - "Старый Оскол" та "Ростов-на-Дону".

Для ракетного крейсера "Москва" цей похід в Середземне море став першим після 5-тирічного ремонту

Справді, кораблі "Москва","Адмирал Эссен" та "Адмирал Макаров" мають найбільш досконалі системи протиповітряної оборони серед усього складу Чорноморського флоту РФ, але ці кораблі в першу чергу "заточені" на виконання саме ударних функцій, за допомогою ракетних комплексів "Калибр" та П-1000.

Крейсер "Москва" будувався як "вбивця авіаносців", і схоже, що його "ціллю" на даний момент був саме британський HMS Queen Elizabeth.

Зазвичай РФ свої Ту-142 використовує в небі над Тихим чи Атлантичним океанами

Міноборони РФ заявило, що також залучило для проведення цих навчань протичовнові літаки Ил-38 та Ту-142 у невизначеній кількості.

Схоже, що ці літаки виконували задачу по пошуку та умовному знищенню британської атомної субмарини HMS Artful, що може нести крилаті ракети "Томагавк" на своєму борту.

На цьому фото ми можемо побачити, що під кожним Ту-22М3 підвішена лише одна ракета Х-32

"Родзинкою навчань" мали бути тренувальні польоти двох літаків МиГ-31К із гіперзвуковими ракетами "Кинжал" та трьох бомбардувальників Ту-22М3 із підвішеними новітніми крилатими ракетами Х-32.

Втім, по факту було зафіксовано проліт лише одного МиГ-31К з "Кинжалом" та двох Ту-22М3, котрі несли по дві Х-32 (хоча максимальне навантаження, як заявляв сам Кремль, складає три Х-32).

На цьому фото ми справді можемо побачити по дві Х-32 під кожним із Ту-22М3. Схоже, ці навчання були заодно тестом на те, яке реальне бойове навантаження можуть взяти Ту-22М3 за умови застосування Х-32

"Протиповітряна" складова навчань була представлена літаком радіолокаційного дозору А-50, винищувачами Су-35 та літаками Су-34, під які були підвішені ракети "повітря-повітря".

Якою ж була відповідь ВМС Великої Британії? Як свідчить ось цей кадр, літаки F-35B з авіагрупи авіаносця HMS Queen Elizabeth відпрацювали "захід на атаку" та подальше "умовне знищення" кораблів ВМФ РФ.

На жаль, фото не дає можливість визначити національну приналежність цього F-35B - це британський чи ж американський літак

Як можемо побачити на зображенні вище, ось цей F-35B має як мінімум ракети "повітря-повітря" для самооборони, водночас відомо, що ударні літаки корабля HMS Queen Elizabeth із ударного озброєння мають щонайменше керовані авіабомби JDAM.

І в даному випадку як бачимо, британцям аж ніяк не завадила ешелонована система ППО на чолі з А-50, котру під час своїх навчань вибудували росіяни.

Командир одного із російських кораблів дає команду на "навчальну тревогу" по відбиттю умовної атаки F-35B
Читайте також: 50-річні потуги з модернізації: як в РФ не дають спокійно померти Ту-22М