xcounter
#

Винищувачі Eurofighter Typhoon в небі України: британські літаки на навчаннях "Об'єднані зусилля-2020" (фото)

Багатоцільові винищувачі четвертого покоління Королівських повітряних сил Великої Британії Eurofighter Typhoon
Багатоцільові винищувачі четвертого покоління Королівських повітряних сил Великої Британії Eurofighter Typhoon
5348

Бойові літаки Королівських повітряних сил Великої Британії вперше взяли участь в українських військових навчаннях

Як відомо, під час стратегічних командно-штабних навчань "Об'єднані зусилля-2020" в небі України побували американські конвертоплани Bell V-22 Osprey та стратегічні бомбардувальники Boeing B-52 Stratofortress. Своєю чергою, британська сторона залучила до десантних операцій власні військово-транспортні літаки Lockheed C-130 Hercules.

Всі ці випадки широко освітлювались у ЗМІ. Однак, мало хто звернув увагу, що в навчаннях брали участь й багатоцільові винищувачі четвертого покоління Королівських повітряних сил Великої Британії Eurofighter Typhoon.

Читайте також: На півдні України вперше пройшли навчально-бойові стрільби з залученням комплексу "Вільха" (фото)

Зокрема відомо, що саме вони завдавали авіаційний удар з повітря по позиціях умовного противника, під час під час масштабної операції з форсування Дніпра поблизу села Львове на Херсонщині українськими та британськими десантними підрозділами.

В масштабній переправі через Дніпро на КШМ "Об'єднані зусилля-2020" окрім британських та українських десантників були задіяні підрозділи оперативного забезпечення Сил підтримки, гелікоптери армійської авіації Сухопутних військ, бойові літаки Повітряних Сил Збройних сил України, а також Королівських Повітряних Сил ЗС Великої Британії

Так, на одному з етапів наступу, після артилерійської підготовки атаки, задіяли пару "Тайфунів". Завдяки цьому, була подавлена робота пунктів управління ворога, а також нанесене вогневе ураження по місцях зосередження живої сили й техніки противника.

Eurofighter Typhoon
Чи не єдине зображення винищувача Eurofighter Typhoon з КШМ "Об'єднані зусилля-2020"

Надалі, британські винищувачі прикривали з повітря переправу Десантно-штурмових військ Збройних Сил України та їх партнерів з 16-ї десантно-штурмової бригади ЗС Великої Британії.

C-130 Hercules
Британські Lockheed C-130 Hercules під час наймасштабнішого за останні 20 років десантування британських десантників з 16-ї десантно-штурмової бригади на навчаннях "Об'єднані зусилля-2020" / Фото: Andy Stenning/Daily Mirror
Читайте також: Bayraktar TB2 успішно відбомбився під час навчань "Об'єднані зусилля – 2020" (деталі)