xcounter
#

В зоні ООС відбулись навчання бронетанкової бригади ЗСУ

2296
Танкісти Збройних Сил постійно перебувають у готовності до виконання бойових завдань
Танкісти Збройних Сил постійно перебувають у готовності до виконання бойових завдань

Ці тренування відбувались в зоні відведення важкого озброєння, неподалік лінії фронту

Підрозділи окремої танкової бригади зі складу Об’єднаних сил провели навчання на одному із полігонів, що розташований поблизу лінії фронту на Сході України. Зокрема, танкісти під час занять виконали навчальні стрільби за допомогою вкладного ствола.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби командування Операції об’єднаних сил.

Навчання бронетанкових підрозділів ЗСУ в зоні проведення Операції об'єднаних сил, серпень 2021 року

Прес-офіцери деталізують: така вправа є одним з елементів підготовки танкістів, постріли по цілям виконуються не штатним боєприпасом калібру 125 мм, а патроном калібру 14,5 мм, який відстрілюється із спеціального ствола, вкладеного в гармату танка.

Балістика такого пострілу - така ж сама, як і при пострілі осколково-фугасним снарядом. І при цьому командир танка та навідник отримують рівно ті самі навики, що й під час стрільби штатними боєприпасами.

Навчання бронетанкових підрозділів ЗСУ в зоні проведення Операції об'єднаних сил, серпень 2021 року

Це було друге за останні півроку повідомлення, що в зоні проведення Операції об’єднаних сил відбулись навчання бронетанкових підрозділів: попереднє таке навчання відбулось на початку квітня цього року.

Водночас, це було повідомлення про те, що в зоні ООС відбувається підготовка саме молодого поповнення наших бронетанкових сил, навіть якщо "стартовою" вправою тут стала стрільба за допомогою накладного ствола.

Навчання бронетанкових сил ЗСУ в зоні проведення Операції об'єднаних сил, квітень 2021 року

В зоні проведення ООС регулярно відбувається бойова підготовка наших військ.

Наприклад, Defense Express розповідало, що 4 серпня цього року а одному із полігонів у зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) відбулись навчання розрахунків реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) БМ-21 "Град". Ці РСЗВ належали до складу артилерії 28 окремої гірсько-штурмової бригади.

Ці маневри реактивної артилерії відбулись на тлі того, що росіяни на Сході України й далі накопичують важке озброєння всупереч усім домовленостям