xcounter
#

Снаряди, міномети та "Корсар" з тепловізором: в Міноборони розповіли, що зробили за ДОЗ-2020

5323
Снаряди, міномети та "Корсар" з тепловізором: в Міноборони розповіли, що зробили за ДОЗ-2020

Державне оборонне замовлення в 2019 році було виконане на 94%, два контракти були провалені по вині підрядників

Державне оборонного замовлення на 2020 рік наразі виконане на 94%. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"У 2020 році стан виконання державного оборонного замовлення наразі складає 94%. Залишилося здійснити доавансування та розрахунок за поставлену продукцію. У 2021 році доведені показники фінансування - на рівні 2020 року", - йдеться у повідомленні установи.

Читайте також: Чим воюватиме армія України: про "Сапсан" та "Нептун", шифри "Краб" та "Бастіон", доля "Сокіл-300", "Богдани" та інше - Олександр Миронюк

Нагадаємо, "Укроборонпром" відзвітував про падіння ДОЗ у 2020 році на тисячу одиниць озброєння.

У Міноборони запевняють, що контракт на поставку 152-мм пострілів до гармати Д-20 – виконаний повністю. Угода була підписана у серпні 2020 року, усі замовлені боєприпаси до Д-20 уже доставлені на арсенали, бази та склади ЗСУ.

Контракт на постачання 120-мм мінометів – також укладений, постачання йде за графіком, передбаченим умовами контракту.

ДОЗ-2020
Постріл зі 120-мм міномету "МП-120" від ТОВ "КВП "Українська бронетехніка" / Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Також у МОУ запевняють, що угоди на постачання холостих 7,62 мм патронів та 30-мм гранат ВОГ-17 – укладені. Технічна інспекція на підприємствах виробників таких боєприпасів уже відбулась, постачання здійснюється відповідно до графіків.

Виробництво ЛПРК "Корсар" - триває. Угода на поставку таких комплексів була підписана в серпні одразу після завершення випробувань. Оборонне замовлення передбачає закупівлю тепловізорів у київської компанії "Thermal Vision Technologies", вона ж – Archer.

МОУ не стало купувати 42 одиниці БМП-2, тому що компанії-потенційні постачальники пропонували таку бронетехніку в незадовільному технічному стані.

ДОЗ-2020
ЖБТЗ в серпні 2020 року відвантажив партію модернізованих БМП-2 для українського війська

Також в оборонному відомстві запевняють, що на 2021 рік заплановано завершення розробки та закупівля комплексу "Вільха-М2. По ракетному комплексу "Нептун" йде робота по підготовці серійного виробництва у 2021 році в рамках державного контракту.

ДОЗ-2020
У планах на 2021 рік - поставка одного дивізіону РК-360МЦ "Нептун"

В Міноборони запевняють, що не відмовились від намірів купувати самохідну артилерійську установку вітчизняного виробництва «Богдана». Зокрема, Міноборони уклало державний контракт та сплатило аванс на виконання дослідно-конструкторських робіт із ПАТ "Краматорський завод важкого верстатобудування". Але на сьогоднішній день підприємство не виконало роботи, визначені умовами державного контракту

"Завдяки діям Міністерства оборони України вирішено питання щодо продовження виконання робіт, які були заблоковані у 2018 році. Міноборони продовжує роботу щодо пошуку можливостей забезпечення Збройних Сил сучасними самохідними гаубицями", - говорять у відомстві.

Нагадаємо, у коментарі для Defence Express заступник Міністра оборони України Олександр Миронюк наголосив, що ""Богдана" найближчим часом вийде на випробування на полігони Збройних Сил України. Ця артсистема потрібна українському війську". Олександр Миронюк також додав, що вся необхідна для випробувань кількість снарядів у калібрі 155 мм вже знаходиться на складах.

Державні гарантії на купівлю озброєння в 2020 році на 10 мільярдів гривень – не "згорять", завдяки тому, що Уряд 5 листопада прийняв відповідну Програму підвищення обороноздатності Збройних Сил України

Читайте також: Олег Уруський розповів, як буде виконано Державне оборонне замовлення на 2020 рік