xcounter
#
Українські гранати підтверджують високі тактико-технічні характеристики

Українські гранати підтверджують високі тактико-технічні характеристики

Триває черговий етап заводських випробувань гранатометних пострілів ВОГ-17В та ВОГ-40В
10604

Протягом листопада 2020 року український виробник боєприпасів для підствольних та автоматичних гранатометів ТОВ "Спеціальне конструкторським бюро "ВЕКТОР-В" (СКБ "ВЕКТОР-В") провело черговий етап заводських випробувань пострілів ВОГ-17В та ВОГ-40В.

В рамках випробувань, під час яких було здійснено понад 100 пострілів бойових варіантів кожної з зазначених гранат, перевірялися системи самоліквідації та прямого наколу.

За інформацією, що повідомили Defense Express в СКБ "ВЕКТОР-В", детонація всіх пострілів ВОГ-17В для 30 мм автоматичного гранатомету відбулася внаслідок прямого наколу, в той час як один із пострілів ВОГ-40В для 40 мм підствольного гранатомету здетонував за допомогою системи самоліквідації, що обумовлено особливостями полігону.

Читайте також: В Україні розробили нові боєприпаси – тривають Державні випробування
ВОГ-17В та ВОГ-40В, Defense Express
В Україні розробили нові боєприпаси для автоматичних та підствольних гранатометів – наразітривають Державні випробування / Фото: Defense Express

Високі вимоги до характеристик надійності та безвідмовності власних виробів, які ставить перед собою "СКБ "Вектор-В", були підтверджені в ході зазначених випробувань.

ВОГ-17В та ВОГ-40В, Defense Express
Нові українські гранати ВОГ-17В для автоматичних гранатометів типу АГС-17, КБА-117, КБА-119 розробки київського СКБ "ВЕКТОР-В" / Фото: Defense Express

В основі українських боєприпасів лежить новий підривник ВМГ-МВ розробки СКБ "ВЕКТОР-В". В компанії наголошують, що вітчизняні боєприпаси забезпечують кращі параметри по точності та кучності стрільби - завдяки технологічності виробництва та застосуванню сучасних матеріалів, а також стабільних вибухових речовин європейського виробництва.

ВОГ-17В та ВОГ-40В, Defense Express

Наступним кроком, який дозволить забезпечити потребу Збройних

ВОГ-17В та ВОГ-40В, Defense Express

Сил України в критично необхідних гранатометних боєприпасах та сприятиме посиленню обороноздатності України, є проведення чергового етапу державних випробувань виробів ТОВ "СКБ "ВЕКТОР-В" та прийняття їх на озброєння.

Слід заначити, що організація серійного виробництва 30-мм пострілів ВОГ-17В до автоматичного гранатомету АГС-17 та 40-мм пострілів ВОГ-40В для під ствольного гранатомету ГП-25 є життєво важливою для забезпечення надійного та бесперебійного постачання зазначеної номенклатури боєприпасів до українського війська.

Використання підствольних і автоматичних гранатометів в ході відбиття російської агресії під час Антитерористичної операції і Операції об'єднаних сил на Сході країни було обмеженим.

Основним стримуючим фактором застосування "індивідуальної артилерії піхотинців" в ході боїв стала відсутність достатньої кількості боєприпасів, які треба було закуповувати за кордоном в умовах, коли це можна було зробити лише у вкрай обмеженої кількості виробників.

ВОГ-17В та ВОГ-40В, Defense Express

Окрім вирішення поточних потреб обороноздатності та підвищення експортного потенціалу країни, налагодження серійного виробництва нових українських боєприпасів до автоматичних і підствольних гранатометів також дозволить реанімувати кілька українських підприємств, які досі перебували на межі виживання і надати роботу сотням, а то й тисячам українців.

ВОГ-17В та ВОГ-40В, Defense Express

"Спеціальне конструкторське бюро "ВЕКТОР-В", яке було створено у 2018 році, є розробником та виробником боєприпасів калібром 30 мм та 40 мм для підствольних та автоматичних гранатометі. Зокрема, окрім боєприпасів пострадянських калібрів СКБ розробило та виготовляє гранати стандартів НАТО V40х46, V40х53.

Раніше Defense Express також повідомляв, що Міністерство оборони України розпчало Державні випробування нових українських боєприпасів до автоматичних та підствольних гранатометів, які раніше в нашій країні не виготовлялись.

ВОГ-17В та ВОГ-40В, Defense Express
Читайте також: Ан-178, ракетні двигуни, важка БМП, боєприпаси та інше – Уряд увімкнув "зелене світло" оборонним проектам