xcounter
#

Українська компанія створила компактний засіб протидії безпілотникам. Що він може?

6479
Українська компанія створила компактний засіб протидії безпілотникам. Що він може?

Українська компанія «ІнтерПроІнвест», відома розробкою спеціального автомата «Вулкан» (в цивільній та експортній версіях відомий як «Малюк»), розробила і готова запропонувати новий пристрій для боротьби з безпілотними літальними апаратами противника RIFF-P.

Ця система за формою схожа на поставлений на озброєння ЗСУ, зокрема підрозділів спецпризначення та розвідки, автомат «Вулкан», ба більше – має низку спільних з ним комплектувальних частин і дуже ергономічний булпап форм-фактор. А от функції в нього дещо інші – про них та загалом про розробку від «ІнтерПроІнвест» розповідає кореспондент Defense Express.

Загроза з повітря

Безпілотні літальні апарати різного типу та призначення активно застосовуються в сучасних локальних і гібридних війнах. Але попри те, що деякі країни, такі як Туреччина, Ізраїль чи Азербайджан, використовують спеціальні безпілотники військового призначення, в ході військових конфліктів сучасності сторонами протистояння переважно застосовуються найпростіші масові дешеві БпЛА.

Читайте також: Радіоелектронна боротьба: аналіз арсеналу Росії

Ведення розвідки, виявлення цілей, визначення їх координат, корегування вогню, використання для доставки та скидання на голову противника вибухових предметів – ось список найбільш актуальних завдань, які покладаються на такі БпЛА в ході ведення бойових дій.

Повна версія статті
доступна передплатникам

Щоб отримати доступ, необхідно зареєструватись на сайті та обрати варіант передплати.

РЕЄСТРАЦІЯ
Я вже зареєстрований передплатник. Увійти