xcounter
#

Олег Уруський розповів, як буде виконано Державне оборонне замовлення на 2020 рік

1131
Стан виконання ДОЗ-2020 планують обговорити на нараді, призначеній на 10 грудня
Стан виконання ДОЗ-2020 планують обговорити на нараді, призначеній на 10 грудня

За словами очільника Мінстратегпрому, Президент поставив завдання планувати оборонне замовлення на три-п’ять-десять років наперед

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості має план, чим саме цьогоріч буде закрите Державне оборонне замовлення. Про це Віце-прем'єр-міністр України - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський розповів в інтерв’ю "Радіо Свобода".

"Сподіваюсь, ми зробимо серйозні вкладення за ракетним комплексом "Нептун" ще до кінця цього року. Думаю, що все-таки буде підписаний контракт Міноборони та ДП "Антонов" про будівництво трьох нових літаків вперше за часів незалежності. Йдеться також про ремонт бронетанкової техніки, про можливу закупівлю артилерійських систем", - розповів Олег Уруський.

Читайте також: Чим воюватиме армія України: про "Сапсан" та "Нептун", шифри "Краб" та "Бастіон", доля "Сокіл-300", "Богдани" та інше - Олександр Миронюк

Нагадаємо, заступник міністра оборони з озброєння Олександр Миронюк спеціально для Defense Express розповів, які головні розробки озброєння невдовзі посилять Збройні Сили України.

Зокрема, Міноборони планує з наступного року розпочати фінансування ОТРК "Сапсан".

Віце-прем'єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості також зазначив, що цього тижня планує зібрати основних державних замовників і обговорити наявні проблемні питання.

"А наступного тижня (інтерв’ю "Радіо Свобода" було опубліковане 5 грудня – ред.) я планую зібрати основних державних замовників, щоб вони визначили пріоритети державного замовлення, і не було такого, щоб під час фінансового року замовники вносили кардинальні зміни в це державне оборонне замовлення, особливо - переносили його на кінець року, як це мало і має місце по сьогодні", – акцентував міністр.

За оновленими даними, нарада по виконанню ДОЗ-2020 має відбутись 10 грудня

"Президент поставив завдання, щоб ми робили прогноз замовлень мінімум на три, краще п’ять, а ще краще – на 10 років, щоб наша оборонна промисловість знала, куди ми рухаємося", – наголосив керівник Мінстратегпрому в своєму інтерв’ю "Радіо Свобода".

Зазначимо, що Олег Уруський 18 листопада також проводив нараду щодо стану виконання Державного оборонного замовлення (ДОЗ) 2020 року. Тоді з доповідями та коментарями виступили представники Мінекономіки, Міноборони, ДССЗЗІ, МВС, ГУР МОУ, СЗРУ, СБУ, Національної гвардії, ДК "Укроборонпром", а також Офісу Президента та Апарату РНБО України.

виконання ДОЗ-2020
Під час заходу було наголошено, що державні замовники мають вжити усіх невідкладних заходів, котрі мають забезпечити безумовне виконання завдань ДОЗ та ефективне використання коштів держбюджету, виділених на сектор оборони та безпеки.

Нагадаємо, 8 грудня Володимир Горбулін очолив Наглядову Раду концерну "Укроборонпром".

На фото, зліва направо - генеральний директор "Укроборонпрому" Юрій Гусєв, голова Наглядової Ради концерну Володимир Горбулін, перший заступник Міністра стратегічних галузей промисловості Валерій Іващенко
Читайте також: "Оборонка" без глянцю: Олег Уруський про реформу ОПК, "Укроборонпром", ДОЗ, чужу зброю та "золоту картку"