xcounter
#

На Чернігівщині перевіряють керовані ракети для ПТРК "Корсар" (фото)

2392
Легкий ПТРК "Корсар" виробництва ДККБ "Луч" з тепловізором під час випробувань на Чернігівському полігоні ДНДІ ВС ОВТ
Легкий ПТРК "Корсар" виробництва ДККБ "Луч" з тепловізором під час випробувань на Чернігівському полігоні ДНДІ ВС ОВТ

На військовому полігоні в Чернігівській області проходять приймально-здавальні випробування ракет для легкого ПТРК "Корсар"

Відзначається, що перевіряються 107 мм керовані ракети РК-3К (з тандемною кумулятивною бойовою частиною) та РК-3ОФ (з осколково-фугасною БЧ), що серійно виготовляються ДП "Державне Київське конструкторське бюро "Луч" (входить до складу ДК "Укроборонпром").

Забезпечення випробувань з бойовими стрільбами на Чернігівщині здійснюють фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки (ДНДІ ВС ОВТ), під керівництвом заступника начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенанта Родіона Тимошенко.

Читайте також: КБ "Луч" почало роботу над новою модифікацією ракетного комплексу "Нептун"

Бойові стрільби проводиться з залученням бойових розрахунків протитанкової артилерії Збройних сил України, які вже брали участь в проведенні типових випробувань легкого переносного ракетного комплексу "Корсар" з тепловізором.

Нагадаємо, вітчизняний 107 мм комплекс "Корсар" з дальністю стрільби до 2,5 км призначений як для ураження броньованих цілей та техніки, так і малорозмірних об'єктів або скупчень живої сили противника.

Розробка ДККБ "Луч" масово постачається до протитанкових підрозділів Збройних сил та дуже добре зарекомендувала себе під час бойових дій на Сході країни. За оцінками військових, ефективність ПТРК під час застосування на Донбасі досягала 90%.

Процес складання легких ПТРК Jadara Terminator ATGW та ракет до них на заводі компанії в Йорданії з українських комплектів складових частин / Фото: Jadara Equipment and Defence Systems

Також ЛПРК "Корсар" успішно постачається закордонним замовникам. Зокрема, за останні кілька років близько 200 таких систем та понад тисячу ракет для них придбала Саудівська Аравія, також, активно закуповує комплекти ракет РК-3ОФ та РК-3К для комплексів, що виготовляються по ліцензії йорданська компанія Jadara Equipment.

Читайте також: Україна останні три роки постачає у Бельгію прилади наведення для протитанкових пострілів на мільйони доларів (фото)