xcounter
#

КБ "Луч" почало роботу над новою модифікацією ракетного комплексу "Нептун"

4870
ПКР Р-360 "Нептун"
ПКР Р-360 "Нептун"

ДП "ДККБ "Луч" вже працює над новою модифікацією перспективного ракетного комплексу "Нептун"

Про це розповів Генеральний конструктор-Генеральний директор КБ "Луч" Олег Коростельов, після сьогоднішнього етапу випробувань наземного варіанту комплексу РК-360МЦ "Нептун".

За його словами, пуски, що пройшли сьогодні, 17 червня 2020 року, на полігоні Збройних Сил "Алібей", стали фінішним етапом випробувань комплексів "Нептун", де українські виробники працювали з бойовими виробами. Наступним кроком стане зміна бази на повітряний та корабельний варіант.

Читайте також: Вперше пройшли пуски "Нептуна" з бойовою частиною: ціль знищена (фото)

Керівник провідного підприємства з реалізації вітчизняної ракетної програми підтвердив успішність випробувань та додав, що ДККБ "Луч" разом з низкою інших українських підприємств готове до серійного виробництва берегової версії "Нептуна".

"Випробування були успішні, обидва вироби влучили у ціль. Умови випробувань цілого комплексу були різні. Температура, зовнішні коливання, метеорологічні умови. Перевірялась забезпечення роботи зв’язку на комплексі, польотного завдання виробу тощо. Цілями були кораблі-мішені на відстані близько 80 км. Умови пуску штатні. Як виробник ми готові виробляти комплекси серійно та поставляти в ЗСУ", - відзначив Олег Коростельов.

"Питання постановки на озброєння - це вже більш юридичне та бюрократичне питання, яке залежить від генерального замовника", - додав він.

Нагадаємо, що сьогодні, 17 червня, на Одещині вперше відбулися пуски протикорабельних крилатих ракет Р-360 споряджених бойовими частинами з практичним ураженням морських цілей.

Читайте також: На випробуваннях "Нептун" практично одночасно успішно здійснив пуски ракет по двох цілях (фото)