xcounter
#

Вперше пройшли пуски "Нептуна" з бойовою частиною: ціль знищена (фото)

1961
РК-360МЦ "Нептун"
РК-360МЦ "Нептун"

Сьогодні, 17 червня на Одещині відбулися чергові стрільби протикорабельного комплексу "Нептун" наземного базування

Пуски в рамках чергового етапу державних випробувань комплексу РК-360МЦ "Нептун" традиційно пройшли на полігоні Збройних Сил України "Алібей".

Основною відмінністю цих випробувань була стрільба крилатих ракет з бойовою частиною з вогневим ураженням надводних цілей. Відзначається, що перший пуск пройшов успішно й ціль була знищена.

Читайте також: На випробуваннях "Нептун" практично одночасно успішно здійснив пуски ракет по двох цілях (фото)
Нептун

Нагадаємо, комплекс крилатих ракет наземного базування РК-360МЦ "Нептун" з протикорабельною ракетою Р-360 призначений для ураження бойових кораблів різних класів та судів забезпечення, у простих і складних метеорологічних умовах у будь-який час доби та року, при активній вогневій та радіоелектронній протидії противника.

Нептун

З квітня цього року на полігоні "Алібей" почалися вогневі випробування українських ракет по надводним мішеням. Так, на початку квітня пройшли пуски з ураженням надводної мішені ракетами з інертною бойовою частиною. Наприкінці того ж місяця були відпрацьовані пуски ракет по цілях з протидією засобами РЕБ, а в кінці травня відбулися випробування, на яких пуски Р-360 здійснювалися практично одночасно й по різнім мішеням.

Читайте також: Генштаб ЗСУ оприлюднив відео випробувань ракетного комплексу "Нептун"