xcounter
#

Генштаб ЗСУ оприлюднив відео випробувань ракетного комплексу "Нептун"

1298
Пуск "Нептуна" під час випробувань
Пуск "Нептуна" під час випробувань

Генеральний штаб Збройних сил України оприлюднив відео останніх випробувань протикорабельного комплексу РК-360МЦ "Нептун"

Нагадаємо, 27 квітня 2020 в Одеській області на полігоні "Алібей" пройшов черговий етап випробувань (вже другій за цей місяць) берегової версії ракетного комплексу "Нептун" з бойовими пусками крилатих ракет Р-360.

Відзначається, що льотні випробування проводились зі створенням реальних радіоперешкод для головки самонаведення ракети та з залученням кораблів і авіації Збройних Сил України.

Читайте також: Як "Нептун" влучає у ціль: нові подробиці випробувань та унікальне відео

"Це спроможність України до забезпечення своєї безпеки", - зазначив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос.

За планом Збройні сили України збираються мати на озброєнні три платформи для крилатих ракет. Перша - це мобільні берегові комплекси, які тестуються зараз, друга - ракетні катери та корвети, третя платформа - авіаційні комплекси.

Ліхтер-мішень на випробуваннях комплексу

"Один з найближчих очікуваних результатів - це прийняття нового протикорабельного комплексу "Нептун" на озброєння і постачання до Військово-Морських Сил Збройних Сил України", - наголосили у прес-службі Генерального штабу Збройних сил України.

Читайте також: ​"Нептун" здійснив пуск в умовах максимально наближених до бойових