xcounter
#
Ракетний комплекс РК-360МЦ "Нептун"

На випробуваннях "Нептун" практично одночасно успішно здійснив пуски ракет по двох цілях (фото)

Ракетний комплекс РК-360МЦ "Нептун"
2961

Під час останніх випробувань ракетного комплексу РК-360МЦ "Нептун" було майже одночасно уражено дві морські цілі

За словами Генерального конструктора – Генерального директора ДККБ "Луч" Олега Коростельова, дві протикорабельні ракети Р-360 стартували з пускової установки з інтервалом лише у дві секунди.

В першої ракети ціль перебувала у морі на відстані близько 85 км. Друга ракета мала вразити мішень на відстані до 110 км. Відстань між двома цілями становила понад 20 км.

Читайте також: З'явилися перші відео та фото з полігону, де випробовують "Нептун"
РК-360МЦ

"Завдяки спеціальному польотному завданню, кожна головка самонаведення ракети отримала координати цілей: курс, дальність польоту й час, який затрачається для захоплення кожної з цілей… Під час свого польотного шляху за 10–15 кілометрів до двох точок ураження ракети самостійно знизилися до 5 метрів над рівнем Чорного моря. Далі ракети розрахували оптимальну точку влучання, подолали шлях, який залишився, й знищили дві морські цілі", - відзначив Олег Коростельов.

РК-360МЦ
Пуск Р-360

"Я всіх вас вітаю! Випробування пройшли успішно, всі надводні цілі були уражені на заданій дальності", - наголосив він.

Випробування РК-360МЦ

Нагадаємо, ці випробування традиційно проходили на Державному випробувальному полігоні ЗСУ "Алібей", що знаходиться в одеський області. Власне пуски були заплановані на 28 та 29 травня ц.р.

Українська ракета Р-360 комплексу "Нептун", розроблена Державним Київським конструкторським бюро "Луч", що входить до складу ДК "Укроборонпром", призначена для знищення кораблів водотоннажністю до 5000 тонн, і має бойову частину масою у 150 кг та дальність ураження цілі до 280 км.

За попереднім планом, Державні випробування наземної версії комплексу мають бути завершені у другому кварталі цього року.

Читайте також: ​"Нептун" здійснив пуск в умовах максимально наближених до бойових