xcounter
#

З'явилися перші відео та фото з полігону, де випробовують "Нептун"

1676
Випробування комплексу РК-360МЦ "Нептун"
Випробування комплексу РК-360МЦ "Нептун"

На Державному випробувальному полігоні Збройних Сил України "Алібей", що на Одещині, стартували чергові випробування українського протикорабельного комплексу "Нептун"

Сьогодні, 27 травня, в Одеській області почалися заплановані пуски протикорабельних ракет Р-360.

Зокрема, в мережі вже оприлюднено перше відео та кілька світлин з цих надважливих для обороноздатності країни державних випробувань.

Читайте також: ​"Нептун" здійснив пуск в умовах максимально наближених до бойових

Нагадаємо, з 26 по 30 травня морським приписом 0775/2020 перекритий район Чорного моря, який зазвичай використовується для пусків вітчизняних ракет.

Кожна ракета, розроблена ДККБ "Луч", що входить до складу ДК "Укроборонпром", оснащена головкою самонаведення виробництва приватної компанії "Радіонікс", яка має надвисокі кути огляду, стійка до радіолокаційних завад противника, що необхідно для проходження систем радіолокаційної боротьби.

ГСН комплексу РК-360МЦ

До Державних випробувань комплексу залучена авіація та кораблі й катери Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Згідно з повідомленнями Генерального штабу ЗСУ, після прийняття на озброєння комплекс постачатимуть до підрозділів ВМС ЗСУ. Як повідомлялося раніше, за попереднім планом Державні випробування мають бути завершені у другому кварталі ц.р., а вже до кінця 2020 року має бути розгорнуто серійне виробництво ракет.

Випробування комплексу

Ракетний комплекс РК-360МЦ "Нептун" є комплексом крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою, призначений для ураження бойових кораблів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіоконтрастних цілей, в простих і складних метеорологічних умовах, у будь-який час доби й року, за активної вогневої та радіоелектронної протидії противника.

Випробування комплексу

Збройні сили планують використовувати для крилатих ракет Р-360 три платформи. Перша – це мобільні берегові комплекси, які наразі власне й проходять випробування, друга – ракетні катери та корвети (швидкохідні ракетні катери проєкту 58260 шифру "Лань" та корвети перспективного проекту 58250 серії "Володимир Великий"), а третя платформа – авіаційні комплекси (бомбардувальники Су-24М).

Випробування комплексу

Попередні випробування проходили з 27 по 29 квітня цього року. Тоді вперше була протестована робота головки самонаведення ракети зі створенням реальних радіоперешкод.

Читайте також: Генштаб ЗСУ оприлюднив відео випробувань ракетного комплексу "Нептун"