xcounter
#

Україна останні три роки постачає у Бельгію прилади наведення для протитанкових пострілів на мільйони доларів (фото)

2359
БТР-3Е з 90-мм баштою CSE 90LP на виставці IDEX-2013
БТР-3Е з 90-мм баштою CSE 90LP на виставці IDEX-2013

Державне підприємство "Укроборонсервіс" вже кілька років поспіль постачає бельгійській компанії CMI Defence прилади наведення ПН-ALL

Зокрема, згідно з даними спеціалізованого ресурсу 52wmb.com, що відстежує експортно-імпортні операції, по 20 одиниць приладів наведення, що виробляються на Державному підприємстві "Ізюмський приладобудівний завод" вартістю $90-95 тис. за одиницю (близько $2 млн за партію), щорічно закуповувалися бельгійською оборонною компанією у 2017-2019 роках.

Нагадаємо, модернізований прилад наведення ПН-ALL використовується для систем керування високоточним ракетним озброєнням Falarick калібру 90, 105 та 120 мм виробництва ДККБ "Луч". Саме такі протитанкові керовані ракети призначені для використання в бойових модулях, баштах та гарматах компанії CMI Defence.

Читайте також: Індонезійські танки ПТ-76 отримають озброєння з українськими ракетами
ПН-ALL

Високотехнологічні системи озброєння від бельгійської компанії широко використовуються по всьому світу й можуть бути встановлені на більшість зразків легкої бронетехніки.

Окрім систем озброєння, що можуть вражати ворожі цілі за допомогою власне пострілів різних калібрів (типу Falarick), компанія CMI також розробляє сучасні бойові модулі з керованими ракетами встановленими додатково, на кшталт відомого українського комплексу "Бар'єр".

Cockerill 3030
Бойовий модуль Cockerill 3030, що був представлений на виставці IDEX-2019 озброєний комплексом дуже схожим на український "Бар'єр" від КБ "Луч"

Варто також додати, що бойовими модулями/баштами від CMI можуть бути озброєнні не тільки бронемашини НАТО, а й радянські або українські. Так, у 2013 році на Міжнародній виставці IDEX-2013 був представлений прототип українського БТР-3е1 з бельгійською баштою CSE 90LP.

БТР-3
Тайський варіант БТР-3 з 90-мм баштою CSE 90LP

Також цікавим є той факт, що численні індонезійські легкі плавучі танки ПТ-76 свого часу були модернізовані до версії ПТ-76/2000. Основною відмінністю цієї версії старих радянських машин є встановлення на них бельгійських 90-мм гармат Cockerill Mk 3M-A2.

Як ми вже повідомляли раніше, нещодавно стало відомо, що ДП "Укрспецекспорт" домовилося з владою Індонезії про модернізацію парку плавучих танків Морської піхоти цієї країни.

ПТ-76/2000
ПТ-76/2000 Морської піхоти Індонезії з гарматою Cockerill Mk 3M-A2 від CMI Defense

Окрім численних вдосконалень, що повністю оновлять можливості бойової машини, індонезійські ПТ-76 отримають й модернізований автомат заряджання під 90-мм боєприпаси для гармат Cockerill Mk 3M-A2. Завдяки цьому, оновлені танки зможуть успішно використовувати й розроблені ДержККБ "Луч" керовані ракети Falarick 90, на придбання яких Україна вже має домовленість з Індонезією.

Читайте також: Україна буде модернізувати ПТ-76 для Індонезії: унікальні фото та подробиці