xcounter
#

Завод Rheinmetall в Україні відкрито і це про реальні строки щодо інших спільних проєктів

9893
Відновлення БМП Marder у Німеччині
Відновлення БМП Marder у Німеччині

Rheinmetall через понад рік після анонсу, відкрив в Україні цех для ремонту бронетехніки, де згодом має бути розгорнуто і виробництво і це про реальні терміни

Німецький оборонний гігант Rheinmetall та АТ "Українська оборонна промисловість" відкрили першу ремонтно-виробничу ділянку спільного підприємства. Як повідомив український оборонний конгломерат, мова йде про перший цех з ремонту і виробництва бронетехніки.

При цьому на першому етапі мова йде про задачу саме ремонтувати німецьке озброєння. Зокрема, заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков назвав цей цех "сервісним центром".

Читайте також: "Коаліція Mirage 2000": які країни можуть увійти та яка загальна кількість винищувачів

Тобто, слід одразу розуміти, що головною задачею цього підприємства є саме ремонт та обслуговування, а вже потім - перехід на виробництво, на основі локалізації із поступовим збільшенням частки. І це абсолютно стандартний процес розвитку кооперації та розширення виробництва, який реалізуються оборонними компаніями по всьому світу.

І навіть відкриття центру з ремонту - це про питання навчання та сертифікацію фахівців, підготовки самого майданчика, обладнання, налагодження логістичних ланцюгів постачання і багато іншої різноманітної підготовчої роботи, яку необхідно було провести. І такі реалії звісно далекі від побутового уявлення, що вже "завтра" в Україні почнуть збирати KF51 Panther.

Окрім того, він також прямо вказує на строки інших проєктів. І одразу нагадаємо, що хоча про спільне підприємство було повідомлено ще у травні 2023 року, але спільне підприємство Rheinmetall UDI (ТОВ "РАЙНМЕТАЛ - УОП"), було зареєстровано лише у листопаді 2023 року. Також у липні 2023 року у Rheinmetall анонсували, що відкриття заводу має відбутися протягом найближчих трьох місяців, при цьому було зазначено, що на заводі будуть здійснювати ліцензійне виробництво та ремонт німецьких бронетранспортерів Fuchs.

Водночас реальність виявилась більш прагматичною і станом на червень 2024 року мова йде про початок практичної реалізації першого етапу співпраці. І будь-який шлях починається з першого кроку, а відкриття цього цеху і є ним. А, як відомо, саме перші кроки завжди є найскладнішими.

На фоні цього можливо одразу корелювати й інші строки реалізації спільних проєктів із Rheinmetall. Бо у планах німецького оборонного гіганта дійсно експансія на український оборонний ринок. І окрім ремонту БМП Marder, які вже показані на фото з відкритого цеху, а надалы і таких машин, як такни Leopard 1 та Leopard 2. А вже після цього початок ліцензійного виробництва Fuchs, який об'єктивно слід сприймати, як головний тест для вітчизняного ОПК.

Але плани Rheinmetall в Україні не обмежуються лише бронетехнікою. Бо ще одне україно-німецьке підприємство буде виготовляти шестизначну кількість 155-мм снарядів. Про плани створення цього підприємства, стало відомо 17 лютого 2024 року, але без оголошення строків початку виробництва.

Ще одним заводом Rheinmetall в Україні має стати спільне підприємство з виробництва систем протиповітряної оборони. Про це офіційного повідомив очільник компанії Армін Паппергер у березні 2024 року. А всі українські проєкти німецького оборонного гіганта насправді займають доволі вагоме місце у стратегії розвитку компанії, із тезою: "місія - стати першим варіантом для збройних сил України".

Rheinmetall в Україні

Читайте також: Пошкодити Су-57 так само важливо, як Ту-22М3 чи Ту-95МС, навіть якщо їх 15 чи 20