xcounter
#

Німецька Rheinmetall обіцяє, що завод в Україні буде виготовляти шестизначну кількість 155-мм снарядів

7728
Фото — Rheinmetall
Фото — Rheinmetall

Втім, це поки що всі подробиці, які відомі про підписану угоду між Rheinmetall та Україною

Німецький оборонний концерн Rheinmetall у своєму акаунті у соцмережі X (раніше Twitter) повідомляє про плани відкрити в Україні новий завод з виробництва боєприпасів — вчора, 17 лютого, під час Мюнхенської конференції з безпеки було підписано відповідну угоду за участі міністра стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна та посла України в Німеччині Олексія Макеєва.

Йдеться про утворення спільного підприємства, в якому 51% акцій належатиме Rheinmetall, 49% — українській компанії-партнеру. Інші деталі про цю угоду не повідомляються, зокрема, а як швидко може з’явитися такий завод. Лише відзначається, що за рік планується виготовляти шестизначну кількість (від 100 тисяч) 155-мм артилерійських снарядів включно з метальними зарядами.

Читайте також: Яку зброю виробляє компанія Dynamit Nobel Defence, з якою підписав угоду "Укроборонпром"

Сьогодні німецька компанія Rheinmetal відіграє дійсно важливу роль у постачанні боєприпасів Україні, і регулярно отримує контракти на виробництво артилерійських снарядів і мінометних мін для наших Збройних Сил. І також активно нарощують виробництво — наприклад, нещодавно стало відомо, що у 2025 році концерн планує вийти на показнику у 700 тисяч одиниць на рік.

Нещодавно також стало відомо про старт другого етапу будівництва нового заводу з виробництва боєприпасів в Угорщині, де планують виготовляти боєприпаси для самохідних артилерійських установок PzH 2000, а також основних бойових танків Leopard 2 (і майбутніх Panther) та бойових машин піхоти Lynx.

Також нагадаємо, що ще минулого року німецька компанія створила спільне підприємство з "Укроборонпромом" у бронетанковій галузі, першочергові завдання — техобслуговування та ремонт бронетехніки. Україні, також готується створення нових машин включно з передачею технологій.

Раніше Defense Express розповідав, скільки 122-мм та 155-мм снарядів знайшли для України і що потрібно, щоб їх передати ЗСУ.

Читайте також: Чому навчання українських пілотів у США на F-16 триватимуть довше, ніж планували раніше