xcounter
#

Rheinmetall озвучив плани з виробництва боєприпасів для БМП, танків та САУ в Угорщині

2895
Всі фото — Rheinmetall
Всі фото — Rheinmetall

Йдеться як про існуючі зразки, такі як Leopard 2, PzH 2000 та Lynx, так і про потенційний майбутній танк Panther

Німецька оборонна компанія Rheinmetall повідомила, що у цьому місяці стартував другий етап будівництва (розширення) нового заводу з виробництва боєприпасів у місті Варпалота, що в Угорщині — будівництво проводить місцева холдингова компанія N7 у рамках доручення від спільного підприємства Rheinmetall Hungary Munitions Zrt.

"Концепція багатоетапного розширення заводу існувала до лютого 2022 року і російського вторгнення в Україну. Цей проєкт являє собою стратегічну угорську інвестицію у співробітництво з Rheinmetall

у відповідь на нестачу боєприпасів, вже очевидну на той час, враховуючи очікуване збільшення попиту в Європі та НАТО. Ба більше, у нас є додаткова мета — знизити залежність Європи від закордонного імпорту", —

Читайте також: Новий завод Rheinmetall через 4 місяці після відкриття вже випустив першу БМП Lynx
розповідають

у Rheinmetall

.

Відзначається, що фундамент першої черги нового заводу Rheinmetall було закладено у Варпалоті рік тому, а у рамках першого етапу у 2024 році має стартувати виробництво 30-мм боєприпасів для бойової машини піхоти Lynx, що також виробляється в Угорщині.

Водночас розширення другого етапу передбачає збільшення площі на 20 гектарів — до 120 і збільшення кількості співробітників до 200 осіб. Але найголовніше — розширення асортименту, а саме:

  • 155-мм артилерійські боєприпаси для САУ PzH 2000;
  • 120-мм боєприпаси для танків Leopard 2 і майбутнього Panther KF51 EVO.
Очікується, що виробництво цих боєприпасів стартуватиме на початку 2026 року, частина боєприпасів, що буде виготовлятися в Угорщині, буде призначена для угорського війська, інша піде на експорт.

Також відзначається, що в Угорщині паралельно триває будівництво заводу з виробництва вибухових речовин, що буде "великим внеском у забезпеченні безпеки поставок цієї сировини для виробництва боєприпасів в Європу".

Нагадаємо, днями гендиректор німецької оборонної компанії Rheinmetall Армін Паппергер заявив, що в Німеччині буде побудований новий завод для виробництва боєприпасів, який, серед усього, також буде постачати боєприпаси й Україні.

Раніше Defense Express розповідав, що неназваний "міжнародний партнер" уклав контракт з концерном Rheinmetall на поставку компонентів бронемашин Fuchs 2 для виробництва колісної бронетехніки на заводі в неназваній "країні-партнері".

Читайте також: Rheinmetall отримав черговий контракт на боєприпаси, цього разу для однієї з європейських армій