xcounter
#

Rheinmetall отримав замовлення на компоненти Fuchs 2 для виробництва в "країні-партнері"

2763
БТР Fuchs, фото — Rheinmetall
БТР Fuchs, фото — Rheinmetall

Але варто бути некатегоричними в очікуваннях, поки не буде розкрито усю інформацією за цим контрактом

Неназваний "міжнародний партнер" уклав контракт з концерном Rheinmetall на поставку компонентів бронемашин Fuchs 2 для виробництва колісної бронетехніки на заводі в неназваній "країні-партнері".

Вартість цього контракту "знаходиться в тризначному діапазоні мільйонів євро", угоду було укладено в грудні 2023 року, за нею також передбачаються поставки "комплектів для переобладнання" та комплектів запасних частин. Виконання замовлення має стартувати у поточному році та триватиме до 2028 року. Про це пише портал European Defense Review.

Читайте також: Які кораблі Велика Британія дійсно може передати Україні: які утилізує, а що колись обіцяла

Цікаво, що ця неназвана "країна-партнер", для якої було видано замовлення на комплекти під виробництво Fuchs 2, описується так: "за останній час в країні-партнері спостерігався ріст доданої вартості в роботі промисловості, і також інвестиції в забезпечення високоякісної механічної обробки, зварювання та обробки поверхонь. Таким чином, це давнє стратегічне партнерство вступає в нову, багатообіцяючу фазу, включаючи експорт машин Fuchs 2, виготовлених в країні-партнері".

Як бачимо, тут була дана лише загальна "якісна" характеристика, без будь-яких "географічних" натяків. Тому наголосимо, що варто бути некатегоричними щодо очікувань по тому, для якої ж саме "країни-партнера" можуть замовлятись комплекти під Fuchs 2 від Rheinmetall.

БТР Fuchs, фото — Rheinmetall

Тому що з однієї сторони, можна сподіватись, що це замовлення "в тризначному діапазоні в мільйонах євро" було видано саме для України, в контексті планів по розгортанню спільного із Rheinmetall виробництва бронетехніки для наших військ.

А з іншої сторони, не можна випускати з виду і той факт, що "країною-партнером" по Fuchs 2 для Rheinmetall може опинитись взагалі Алжир. У відкритому доступі можемо знайти згадки про те, що в 2014 році Алжир та Rheinmetall уклали контракт на організацію ліцензійного виробництва Fuchs 2 на алжирських потужностях, загалом 980 машин.

Станом на червень 2015 року повідомлялось, що на той момент було виготовлено уже 247 машин цього типу. А в 2018 році Алжир заявляв намір придбати додаткові комплекти для виробництва Fuchs 2, також вартістю "в тризначному діапазоні в мільйонах євро". The Military Balance 2023 стверджує, що наразі Алжир має орієнтовно 600 одиниць Fuchs 2.

Раніше Defense Express писав про те, що чому варто все ж дочекатися контрактів, щоб говорити про виробництво БТР Fuchs та БМП Lynx в Україні.

Процес складання Fuchs 2 на потужностях в Алжирі, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: КНДІСЕ знайшов на "Орлан-10" трекер для навігації БПЛА