xcounter
#

Rheinmetall отримав черговий контракт на боєприпаси, цього разу для однієї з європейських армій

2392
Фото —Ejercito de Tierra
Фото —Ejercito de Tierra

Rheinmetall у 2022 році оголосив про придбання іспанського виробника боєприпасів Expal Munitions за 1,2 млрд євро

Rheinmetall Expal Munitions отримала новий контракт на постачання 120-мм мінометних мін іспанському війську — йдеться про всього 17 тисяч одиниць боєприпасів, сума угоди становить 8,5 млн євро, причому відзначається, що ціна одного боєприпасу без урахування податків становить 412,5 євро.

Серед вимог — мінометні міни повинні функціонувати з гладкоствольних мінометів, що є на озброєнні іспанського війська, мати оперення для стабілізації і також пройти випробування на водонепроникність, щоб перевірити, як боєприпас буде функціонувати після намокання, розповідають у виданні Infodefensa.

Читайте також: Скільки 155-мм снарядів для України може виготовити Rheinmetall на 142 млн євро і що там ще цікавого
120-мм мінометні міни Rheinmetall
120-мм мінометні міни, фото — Rheinmetall

Відзначається, що за умови максимального завантаження і кута дальності, мінімальна дальність має становити 7950 м (з труби довжиною 1,6 м) і 8200 м (з труби довжиною 1,8 м), що є специфікацією укладеного контракта.

Це черговий контракт з низки різних угод Rheinmetall Expal Munitions, яка зокрема працює і над виготовленням боєприпасів для постачання Силам оборони України. Наприклад, у листопаді повідомлялося про контракт на постачання 120-мм мінометних мін Україні, йшлося про 105 тисяч боєприпасів, які мають бути поставлені протягом двох років.

120-мм мінометні міни
Фото — Rheinmetall

Крім того, Rheinmetall також відіграє й важливу роль у постачанні Україні 155-мм боєприпасів. Наприклад, 18 грудня компанія отримала замовлення на постачання боєприпасів Україні вже на 2025 рік на "тризначну суму в мільйонах євро", йдеться про декілька десятків тисяч боєприпасів різних калібрів.

Читайте також: "Новий" німецько-угорський танк: "Пантера" зі 120-мм гарматою​ і автоматом заряджання