xcounter
#

Рашисти продають техніку ЗСУ, чому окупанти бідкаються через Т-90М та неймовірна кількість танків для Польщі: події тижня війни від Defense Express

40499
Можливий формат запуску AGM-88 HARM із МіГ-29 Повітряних Сил ЗСУ, рендер ілюстративний, наводить видання Calcalist
Можливий формат запуску AGM-88 HARM із МіГ-29 Повітряних Сил ЗСУ, рендер ілюстративний, наводить видання Calcalist

Рашисти бідкаються через новітній Т-90М "Прорыв", У Польщі оголосили приголомшливу кількість танків K2, які будуть виробляти самостійно, рашисти почали за гроші продавати техніку ЗСУ – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня війни з рашистськими окупаційними військами

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Рашисти бідкаються через Т-90М

Російські військові експерти скаржаться на халатність та безвідповідальність російських військових, які під час втечі з Харківської області залишили для Збройних Сил України низку приємних трофеїв.

Читайте також: Коли Франція зможе дати Україні танки Leclerc: підрахунки виглядають зовсім невтішно

Йдеться про "аналоговнет" розробку російського оборонно-промислового комплексу – танк Т-90М "Прорыв", який кинула на Харківщині російська "елітна" Таманська дивізія.

Скаржаться передусім на те, що екіпаж танка кинув його, навіть не спробувавши (або не ризикнувши?) хоч якось пошкодити його, щонайменше "кинути декілька гранат у люк".

Повітряні Сили "натякають", що мають багато ракет HARM

Протягом доби 21 вересня Повітряні Сили ЗСУ на різних операційних напрямках виконали 15 групових авіаударів по позиціям рашистів.

В результаті таких ударів було знищено десятки окупантів, взводний опорний пункт та мінометну батарею, до 15 одиниць ворожої бронетехніки. Окремий акцент на тому, що за минулу добу наші винищувачі Су-27 та МіГ-29 за допомогою протирадіолокаційних ракет AGM-88 HARM уразили "близько 10" позицій ППО армії РФ.

ракета AGM-88 HARM винищувач МіГ-29
Протирадіолокаційна ракета AGM-88 HARM під крилом українського МіГ-29, зображення з відкритих джерел

Таке повідомлення Командування Повітряних Сил ЗСУ можна сприймати як "натяк" на те, що наші авіатори отримали додаткову велику партію ракет HARM для активнішого знищення ЗРК росіян. Що в свою чергу дало можливість кратно посилити активність ударів нашої авіації по позиціям ворога.

Рашисти почали за гроші продавати техніку ЗСУ

Рашисти потрохи починають продавати техніку Збройним Силам України за спеціальною "програмою". Результат такого обміну 5 тисяч доларів за бронеавтомобіль "Тигр", який на праві повної анонімності був проданий одним з військовослужбовців армії РФ.

Відповідне відео записав голова Миколаївської ОДА Віталій Кім, де показав викуплену бронетехніку, стан який хоч і далекий від ідеального, зокрема замість штатної кришки від фільтра - кришка від каструлі. Але най буде. Деталі – у матеріалі Defense Express.

Схоже, що не всі мобілізовані рашисти доїдуть на фронт

Те що мобілізація у РФ відбувається з максимальним поспіхом та традиційним для Кремля вкрай низьким ступенем підготовки - стало відомо одразу. На її фактично третій день з'явився новий масив фото та відео, з яких Defense Express відібрав найбільш характерні.

В першу чергу, "стрункість рядів" мобілізованих, відчуття "воєнного братерства" одразу підкосила взаємна нелюбов та принизливе ставлення один до одного різнобарвного національного складу РФ. Бійки ще під час відправлення до пунктів підготовки - перше, з чим зіткнулись мобілізовані. Більше деталей – у матеріалі Defense Express.

Приголомшлива кількість танків для Польщі

Після підписання контракту між Польщею та Кореєю відносно закупівлі 180 танків K2 за 3,37 млрд доларів, стали відомі й подальші плани щодо локалізації їх виробництва у версії K2PL. Їх кількість, включно з передачею технологій, цілком і виправдовує доволі вагому вартість цієї угоди.

Бо мова йде про те, що Варшава збирається самостійно побудувати ще 820 танків K2PL, повідомляє польське видання Defense24. Враховуючи інші контракти на Abrams, модернізацію Leopard 2 до версії Leopard 2PL, це дозволить Війську польському мати на озброєнні до приблизно 1600 танків сучасних типів. Більше деталей – у матеріалі Defense Express.

Читайте також: Несподіванка для рашистів: стало відомо, хто у РФ буде шукати іржаві автомати для сотень тисяч мобілізованих