xcounter
#

"Елітна" Таманська дивізія кинула свій "аналоговнет" Т-90 "Прорыв", тепер він вперше трофей ЗСУ (фото)

111146
Рашистський Т-90М "Прорыв", ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистський Т-90М "Прорыв", ілюстративне фото довоєнних часів

Наші фахівці зможуть вивчити всю "висоту" технологій рашистського танкопрому

У відкритому доступі з’явились фото, які підтверджують – під час звільнення Харківщини у вересні 2022 році бійці Збройних Сил України захопили ворожий танк Т-90М "Прорыв", це – вперше за весь час війни.

За даними з відкритих джерел, до війни РФ встигла виготовити лише близько 20 одиниць Т-90М, які поставлялись в "елітну" Таманську дивізію. Відомо, що командир цієї дивізії, полковник Завадскій, втік раніше, аніж його деморалізовані бійці. Тому й не дивно, що його підлеглі легко та невимушено кинули "аналоговнєтний" Т-90М "Прорыв".

Читайте також: Армія РФ кинула біля Ізюму не лише танки, але й унікальні постріли по $40 тисяч за штуку

Рашисти хизувались, що їх "аналоговнєтний" танк відрізняється зокрема комплексами захисту та бортовою електронікою. Найбільш ймовірно, що саме ці речі й складатимуть найбільший інтерес для наших фахівців при вивченні трофейного екземпляра.

Зокрема, у відкритих джерелах були повідомлення про те, що Т-90М комплектується комплексом захисту «Реликт", що вирізняється своїми блоками-"мішками". Росіяни позиціонували свій "Прорыв" як таку собі бюджетну версію-"недоросток" іншого "вундерваффе" – танка Т-14 "Армата".

Відповідно, на Т-90М може бути встановлена новітня система управління вогнем "Калина", і апаратура для підключення до системи управління військами ЕСУ ТЗ.

Якщо це справді так – наші фахівці зможуть розібрати цю "начинку", зрозуміти принципи її роботи для кращої протидії путінському "панцерваффе", ну і заодно встановити рівень залежності від західних технологій при виробництві Т-90М "Прорыв".

Читайте також: Армія РФ втратила на Харківщині та Півдні більше танків, аніж може зняти із зберігання