xcounter
#

Рашисти перекидають "заградотряди" на Куп'янськ, пішли Ми-26 та завішані "Контактом" БТР-80 (відео)

25665
Висадка десанту із Ми-26 армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів
Висадка десанту із Ми-26 армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

Але деякі командири "елітних" частин вже вчинили "акт доброї волі" та втікли на територію РФ

У відкритому доступі уже з'явились фото про те, що передові частини Збройних Сил України вийшли на околиці тимчасово окупованого міста Куп'янськ.

Такий розвиток подій для РФ виявився настільки катастрофічним, що речник Путіна Пєсков показово відмовився від коментарів, мовляв "Кремль не коментує хід військових операцій", та "перевів стрілки" на військового злочинця та генерал-лейтенанта за сумісництвом Ігоря Конашенкова, автора безсмертних фраз на кшалт "HIMARS на другому поверсі будівлі". Але й Конашенков у цій ситуації не спромігся видати бодай якийсь "перл". Тому за справу взялись кремлівські пропагандони, як завжди – вигадувати "альтернативну реальність" про ситуацію на фронті.

Читайте також: Рашисти на Півдні "пересіли" на вертольоти, бо ЗСУ втопили переправи та баржі
Бійці ЗСУ на околиці Куп'янська, неофіційне фото з відкритих джерел

Для початку, кремлівські пропагандони "видали на гора" ось таке відео. Рух відносно невеликої колонни техніки вони намагаються подати як "перекидання потужних резервів" на Ізюмський напрямок. "В кадрі" можемо розглядіти зокрема три БТР-80, один з яких щедро обвішаний блоками комлексу динамічного захисту "Контакт-1". Також – декілька "Уралів" із особовим складом або в якості тягачів старих "Мста-Б".

На машинах цієї колонни можемо побачити одразу "зоопарк" тактичних позначень – і "зюква", що має видавати належність до Західного військового округу, і "коло" про належність до Східного військового округу, і навіть "коло в трикутнику" - позначення новосформованого 3-го армійського корпусу. Така "збірна солянка" може свідчити, наскільки насправді зараз обмежені резерви у армії РФ.

Слідом орки вкинули в публічний доступ відео про те, що армія РФ начебто використовує важкі транспортні гвинтокрили Ми-26 для "перекидання живої сили і бронетехніки" на Харківський напрямок. Але схоже, що цим відео росіяни скоріше намагаються самі заспокоїти свою паніку.

Один Ми-26 може брати на борт або до 85 піхотинців, або до 70 десантників. Про спроби рашистів вмістити у Ми-26 бодай БМП-2 – дані відсутні. Відповідно, за один рейс ці два Ми-26 можуть перекинути максимум 140 осіб. І тут якось не підходять гучні слова про "перекидання живої сили і бронетехніка".

Врешті, The Military Balance 2021 вказує, що армія РФ мала 33 гвинтокрили Ми-26, а в кадрі фігурує лише дві машини. Що наводить на питання – а інші 31 одиниця Ми-26 в армії РФ "стала на прикол", чи як?

Команда InformNapalm припускає, що описаною вище "показухою" Кремль насправді намагається замаскувати перекидання "загороджувальних загонів" на Ізюмський напрямок, котрі мають стримати там відступаючі частини армії РФ.

В свою чергу, "Інформаційний спротив" фіксує, що на цьому відтинку фронту вже вчинив "акт доброї волі" полковник Завадскій, командир Таманської дивізії. Котрий ухвалив "мужнє рішення" та втік на територію Росії, начебто "супроводжувати поранених бійців".

Читайте також: Як виглядає "пекло під Ізюмом" для рашистів: розбита база з пальним та технікою й повна зневіра