xcounter
#

Рашисти на Півдні "пересіли" на вертольоти, бо ЗСУ втопили переправи та баржі

22391
Навчання армійської авіації ЗС РФ, ілюстративне фото довоєнних часів
Навчання армійської авіації ЗС РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

Але так росіяни можуть доставляти на інший берег Дніпра лише невеликі партії боєприпасів

Постійні удари Збройних Сил України вивели із ладу переправи росіян через Дніпро, котрі росіяни могли використовувати для доставки важкого озброєння та боєприпасів. Тому рашисти в якості переправочних засобів вимушені використовувати армійські гвинтокрили.

Але такий формат переправи для орків – неефективний, бо вертольотами можна доправити на інший берег хіба що обмежену кількість боєприпасів. Про це під час свого брифінгу розповіла голова прес-центру Сил оборони "Південь" Наталія Гуменюк, відповідаючи на питання одного із журналістів.

Читайте також: Понтонна переправа через Інгулець пішла на дно: неочікуваний удар з неба, "зачепили" ще й склади
Армійська авіація ЗС РФ відпрацьовує "показуху" з висадкою "спецназу", ілюстративне фото довоєнних часів

Інших даних щодо роботи цієї вертолітної переправи росіян через Дніпро на Херсонщині поки що нема. Але якщо використаємо дані з відкритих джерел, то побачимо – рашисти точно мають замало вертольотів, щоб підтримувати необхідну інтенсивність переправи через Дніпро.

Так, фігурували дані, що РФ зосередила по всій лінії фронту та на кордонах з Україною загалом 360 гвинтокрилів. Але скільки із цього числа саме транспортних "бортів" - питання відкрите. Бо за даними The Military Balance, на кінець 2021 року армія РФ мала усього 300 транспортних гвинтокрилів типів Ми-8/Ми-17, та 33 важкі гвинтокрили типу Ми-26. Яка кількість Ми-8/Ми-17 російських військ вціліла за час війни – сказати складно. Можемо лише нагадати, що на 6 вересня 2022 року орки втратили сумарно 207 транспортних та ударних вертольотів.

Рашистський Ми-26, ілюстративне фото довоєнних часів

Теоретично, якби рашисти змогли б залучити для роботи переправи через Дніпро саме важкі Ми-26, це могло б бути вагомим "підкріпленням" для логістики окупантів. Хоча б тому, що Ми-26 може взяти на борт аж до 20 тонн вантажу. Але гвинтокрили цього типу росіяни не ризикують використовувати в боях проти ЗСУ, максимум – доставка поранених уже на території РФ.

Вертольоти Ми-8/Ми-17 можуть взяти на борт, або на зовнішній підвісці максимум 3 тонни вантажу. І не факт, що оркам потрібно переправляти лише снаряди на інший берег Дніпра – у відкритому доступі уже є відео, що тікаючи від ЗСУ, окупанти кинули значну кількість набоїв до стрілецької зброї.

Ми-8АМТШ та Ми-26 армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

Під час чисельних навчань армія РФ відпрацьовувала "показуху", як на зовнішній підвісці Ми-17 протягнути гаубицю Д-30, в стилі Корпусу морської піхоти США. Але схоже, що серед російських військових нікому до війни не спадало на думку відпрацьовувати формат "повітряного моста" за допомогою транспортних гелікоптерів.

Читайте також: Майже вдвічі менше російських БПЛА над західним берегом Дніпра: вимушені економити, бо часто збивають