xcounter
#

Понтонна переправа через Інгулець пішла на дно: неочікуваний удар з неба, "зачепили" ще й склади

27376
Уражений міст, фото ілюстративне
Уражений міст, фото ілюстративне

Російській армії буде все складніше й складніше підтримувати свої БТГр на правому березі України

Українські військові успішно "ріжуть" транспортні артерії російського угрупування на правобережній Україні – і йдеться не тільки про мости, але й про понтонні переправи.

Так, користувач Twitter з нікнеймом NLwartracker, який відстежує хід бойових дій в Україні, оприлюднив супутникове фото мосту та понтонної переправи через річку Інгулець поблизу села Дар’ївка станом на ранок 5 вересня.

Читайте також: Росіяни думають, що наступним по Антонівському мосту "прилетить" від "Нептуна" (фото)

Точніше – те, що від них залишилося. Як бачимо на знімку, понтонною переправою окупанти вже навряд чи зможуть користуватися, як і мостом через річку, який теж отримав серйозні ураження.

Крім того, на знімку також можна помітити, що, ймовірно під час удару по понтонній переправі ЗСУ зачепили й склади на північній стороні (не виключено, що там зберігалися боєприпаси), від яких йде дим.

склади армії рф боєприпаси
Знищені склади окупантів, ймовірно з боєприпасами

Цікаво також й те, що, як відзначає NLwartracker, удар по понтонному мосту було завдано не з HIMARS чи, наприклад, далекобійної артилерії, а винищувальною авіацією.

Це вкотре говорить зокрема про ефективність застосування ЗСУ протирадіолокаційних ракет HARM, завдяки яким літаки та безпілотники української армії можуть ефективніше працювати по російській армії.

Читайте також: Зафіксовано пошкодження мосту у Новій Каховці після удару HIMARS: ще одну транспортну артерію рашистів перерізано