xcounter
#

Зафіксовано пошкодження мосту у Новій Каховці після удару HIMARS: ще одну транспортну артерію рашистів перерізано

10344
Міст через шлюз ГЕС у Новій Каховці
Міст через шлюз ГЕС у Новій Каховці

ЗСУ продовжують методичне перерізання шляхів забезпечення правобережного угрупування армії РФ

Рашиські пропагандисти самостійно зняли пошкодження моста через шлюз ГЕС у Новій Каховці, які були завдані Збройними Силами України високоточними ударами.

І, схоже, що ще одна транспортна артерія ворога, яка слугує для забезпечення угрупування на правобережжі - відрізана.

Читайте також: Штаб Чорноморського флоту РФ атакував дрон: рашисти вирішили не ганьбитися на параді до дня власних ВМС
Міст через шлюз ГЕС у Новій Каховці

На цій світлині увагу треба звернути не на автомобільну частину моста, яку "полагодили" шляхом встановлення плит, а на залізничне полотно. Точніше те, що від нього залишилось, бо рейки тепер висять у повітрі. А частина конструкції обвалилась у сам шлюз.

Міст через шлюз ГЕС у Новій Каховці

Водночас поки автомобільна частина відносно ціла, міст функціонує на пропуск не тільки легкового, але і вантажного транспорту. Зокрема на іншому кадрі видно, як на міст заїжджає вантажний транспорт зі встановленим над кабіною "бронещитом" (точно ідентифікувати поки не вдалось, можливо, комплекс РЕБ/РТР, або бронемашина "Тайфун").

Міст через шлюз ГЕС у Новій Каховці

Водночас перерізання залізничного мосту у Новій Каховці, разом з виведення з ладу залізничного мосту у Херсоні залишило угрупування армії РФ взагалі без цього виду сполучення взагалі.

А після виведення з ладу автомобільного Антонівського мосту, угрупування РФ на правобережжі взагалі тримається лише на одному і вже пошкодженому автомобільному мосту через Дніпро у Новій Каховці.

Мости армії РФ

Також приємним бонусом високоточних ударів ЗСУ є знищений, скоріш за все, комплекс РЕБ "Репеллент-1". Його рештки також потрапили на відео.

Міст через шлюз ГЕС у Новій Каховці

Читайте також: Рашисти хочуть зробити сліпими САУ PzH 2000, CAESAR та іншу артилерію ЗСУ