xcounter
#

ЗСУ перерізали й залізничний міст поблизу Херсону: відновити швидко точно не вийде (відео)

10444
ЗСУ перерізали й залізничний міст поблизу Херсону: відновити швидко точно не вийде (відео)

Всі основні артерії які зв'язували армію РФ поблизу Херсону з лівобережжям - знищені

Окрім серії нічних високоточних ударів по складах та базах боєприпасів армії РФ на Херсонщині Збройні Сили України завдали й ще один вкрай важливий удар по транспортних артеріях ворога.

Завдяки, скоріш за все HIMARS, був перерізаний залізничний міст поблизу Херсону, єдиний, який зв'язував місто з лівобережжям. І це один з двох залізничних мостів через Дніпро, які знаходились під контролем армії РФ, другий - у через ГЕС у Новій Каховці, за наявною інформацією, не уражався.

Читайте також: Чому рашисти "зюквою" сидять у Т-72Б3 та часто кидають їх прямо на полі бою (відео)

Стан моста демонструє більш ніж значні ушкодження, які неможливо оперативно полагодити.

"За підсумками нічної роботи знищено ворожі запаси боєприпасів та пально-мастильних матеріалів в Бериславському районі. Також в Новій Каховці критично зменшено ворожі запаси пального і максимально ускладнено транспортне сполучення", - йдеться у зведенні від Оперативного командування "Південь".

Враховуючи виведення з ладу високоточними ударами автомобільного Антонівського мосту поблизу Херсону, ураження Дар'ївського моста через Інгулець, всі транспортні артерії з високою пропускною спроможністю, які ведуть з лівобережжя до Херсону - знищені.

Фактично все що залишається у рашистів для сполучення з угрупуванням, яке зажато між Чорним морем, Дніпром, Інгульцем та ЗСУ - ряд невеликих мостів через Інгулець та паромні або понтонні переправи через Дніпро.

Читайте також: У США заборонили польоти F-35 та F/A-18 через браковані катапульти: під загрозою Eurofighter, Rafale та Gripen