xcounter
#

Повітряні Сили України показали, як застосовують AGM-88 HARM з МіГ-29 (відео)

8764
Пуск AGM-88 HARM з МіГ-29
Пуск AGM-88 HARM з МіГ-29

Стало відомо, як саме українські пілоти використовують AGM-88 HARM з МіГ-29 - Командування Повітряних Сил показала ефектне відео

Командування Повітряних Сил Збройних Сил України офіційно показало відео з застосуванням американських протирадіолокаційних ракет AGM-88 HARM.

Епізоди їх використання викладено у відео на якому зафіксована робота на літаку МіГ-29, скоріш за все у модернізації МУ1, про що говорить додаткове оснащення кабіни пілота. Але через умови дотримання авторських прав та використання додаткового аудіосупроводження, Facebook обмежив вбудовування відео на інші сайти.

Читайте також: Українська зброя б’є на півдні: для пострілу "зібрали" машину з боєприпасами
AGM-88 HARM з МіГ-29
Скріншот зі сторінки Командування Повітряних Сил Збройних Сил України

Через це, а також у зв'язку з тим, що можливо у кадри потрапила зайві об'єкти, Defense Express перезавантажив відео на власний Telegram-канал, залишивши лише головне відносно використання ракет AGM-88 HARM.

Зокрема добре видно, що один МіГ-29 може нести до двох AGM-88 HARM, для встановлення яких, як раніше вірно зробив припущення Defense Express, використовується перехідний пілон, в якому і розміщується все необхідне обладнання для передстартової підготовки ракети.

AGM-88 HARM
AGM-88 HARM під крилом МіГ-29 Повітряних Сил України

Упізнати у ракеті саме AGM-88 HARM не викликає жодних проблем через характерні крила американської протирадіолокаційної ракети.

AGM-88 HARM
AGM-88 HARM

Також підтверджено й алгоритм пуску, який вбачався найбільш логічним - по заздалегідь визначених позицій протиповітряної оборони противника.

Тобто задача пілота при виконанні стрільби AGM-88 HARM - вийти у заданий район, здійснити пуск, а далі HARM, який має дальність польоту до 150 км самостійно шукає у необхідному районі РЛС противника та знищує її. Для збільшення ефективності одночасно здійснюється пуск одразу двох ракет.

Пуск AGM-88 HARM з МіГ-29
Пуск AGM-88 HARM з МіГ-29

Зазначимо, що також на відео зафіксовано роботу МіГ-29 по наземних цілях: використання автоматичної гармати та пуск некерованих реактивних снарядів С-24. Тобто укрїанські пілоти активно використовують МіГ-29 не тільки у ролі винищувача.

Пуск С-24 з МіГ-29
Пуск С-24 з МіГ-29

Як йдеться у дописі до відео, воно присвячене полеглому побратиму Євгену Лисенку, який героїчно загинув у повітряному бою з російськими окупантами 9 березня.

Читайте також: Масований вогонь на випалення: ЗСУ за останню добу знищили 13 пунктів управління армії РФ у районі Херсону, мости та ППО