xcounter
#

Армія РФ втратила на Харківщині та Півдні більше танків, аніж може зняти із зберігання

8006
Рашистський Т-90А, ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистський Т-90А, ілюстративне фото довоєнних часів

Або про що нам говорить відео із розконсервацією рашистських Т-90 в тимчасово окупованому Криму

У відкритому доступі з’явилось відео, яке вказує – армія РФ почала знімати зі зберігання свої танки Т-90, розконсервація відбувається зокрема на базі зберігання в Перевальному, в тимчасово окупованому Криму. Судячи з усього, це відео було відзняте саме для "внутрішньої" російської аудиторії, щоб показати – "дивіться, у нас ще є вундерваффе, яке можна відправити на фронт". Але є одне "але".

Читайте також: Росіяни повісили "мішки" із захистом на Т-90М "Прорыв", та "засвітили" свій "брометалобрухт" (відео)

Логіка підказує, що раз орки почали знімати зі зберігання свої рідкісні Т-90 для відправки на фронт, значить у них закінчились "резерви" по розконсервації танків типів Т-80, Т-72 і навіть архаїчних Т-62. Хоча якраз Т-62 росіянам найбільш "підходять" для оперативного покриття втрат, отриманих на фронті, бо для ремонту танків цього типу потрібно максимум 2 тижні, у той час як для Т-90 чи Т-80 – 1-2 місяці.

В свою чергу, як стверджує довідник The Military Balance, на кінець 2021 року армія РФ мала в строю лише 350 танків Т-90/Т-90А, і лише 200 одиниць Т-90 на зберіганні. Якщо росіяни почали розконсервацію своїх двох сотень Т-90, значить у них нема інших "вільних" танків, які можна відправити для "закривання дірок" на фронті проти ЗСУ. Окремо варто додати - за консервативними оцінками авторів порталу Oryx, за весь час війни проти України орки втратили мінімум 21 танк типу Т-90А, знищені або взяті як трофей.

Рашистський Т-90А з "мангалом", котрий став трофеєм ЗСУ на початку березня 2022 року, фото з відкритих джерел

В свою чергу, якщо співставити дані по втратам армії РФ за останні два тижні на Харківському та Херсонському напрямках, то виходить, що рашисти за цей проміжок часу втратили майже 300 танків, із яких 122 на Півдні та 168 на Слобожанщині. І щоб покрити ці втрати, армії РФ не вистачить навіть усіх Т-90 на зберіганні.

Будемо сподіватись, що армія РФ і далі втрачатиме в боях проти ЗСУ більше танків, аніж зможе зняти із баз зберігання.

Читайте також: Як РФ змарнувала "радянські" запаси снарядів, та як рашисти до зими "доб’ють" танки та САУ