xcounter
#

Мобілізація у РФ вже за перші дні може торкнутися сотень тисяч: показові відео з темпом наближення до "вантажу 200"

Мобілізація у РФ вже за перші дні може торкнутися сотень тисяч: показові відео з темпом наближення до "вантажу 200"
3267

Кремль готувався до проведення "блискавичної" мобілізації, питання лише у здатності "переварити" таку кількість поповнення

У мережі вже почались з'являтися перші відео з результатом проведення так званої часткової мобілізації РФ, яка цілком може вважатися найбільшою аферою Кремля з моменту вторгнення до України.

Зокрема вкрай показовою є її проведення у населеному пункті Нерюнгрі, адміністративного центру Нерюнгринського улусу в Якутії.

Читайте також: Повітряні Сили "натякають", що отримали дуже багато ракет HARM для знищення ППО рашистів

Важлива ремарка, загальне населення всього Нерюнгринського улусу складає близько 68 тисяч осіб. З них чоловіків у працездатному віці, орієнтовно, до 26 тисяч осіб.

Водночас для проведення підготовки до відправлення в армію всіх мобілізованих зігнали на стадіон "Горняк", локалізація якого не викликала жодної складності.

Також у натовпі помітні співробітники поліції, які слідкували за правопорядком та мали забезпечити відправлення мобілізованих. Для їх транспортування було використано три автобуси КАвЗ-4238-41 на 39 посадкових місць, які були виділені місцевим автотранспортним підприємством.

Таким чином лише у першій парті мобілізованих з цього району до 120 осіб. Середній вік призваних, на вигляд, 35-45 років.

Звісно робити ці висновки виключно на основі лише одного відео доволі сміливо. Але у будь-якому випадку, для розуміння масштабу: одномоментно, лише у перший день мобілізації, було відправлено від 0,46% від чоловічого працездатного населення всього адміністративного району.

До цього відсотка не треба відноситись принизливо, бо існує значна вірогідність того, що аналогічні норми відправлені були виконані й усіма іншими призовними дільницями РФ. Тим паче, що аналогічні за змістом відео вже з'являються і з інших регіонів РФ.

Загальна кількість чоловічого працездатного населення РФ - 43,3 млн осіб. Таким чином існує вірогідність, що загальна мобілізація РФ лише у перші два-три дні може торкнутися до 200 тисяч осіб. І це при загальних озвучених міністром так званого міноборони РФ Шойгу планів відносно кількісного показника мобілізації у 300 тисяч загалом.

Але вочевидь Кремль готувався саме до "блискавичної" мобілізації всіх умовних "300 тисяч", про що говорить доволі висока організація процесу з активним залученням можливостей військово-транспортної авіації.

Але це більш ніж ризикований крок. Як вже зазначили аналітики ISW, у проведенні мобілізаційних заходів на перше місце виходить не наявність ресурсу живої сили, а пропускна спроможність центрів підготовки та наявності озброєння.

В цій ситуації одномоментно бодай мінімально одягти та мінімально навчити додаткове поповнення у розмірі 30% від штатної чисельності збройних сил у понад 1 млн осіб - задача більш ніж складна. Для розуміння останній призов на строкову службу весною 2022 року планувався у РФ на рівні 134,5 тисяч осіб.

Читайте також: Австралійські Bushmaster настільки "зайшли" ЗСУ, що Україна просить ще таких бронемашин